________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Jasmin Solaković – Dugoselac, bivši hrvatski MMA borac i sportaš, hrvatski branitelj Domovinskog rata, bori se protiv Hodgkinovog limfoma zbog kojeg prolazi kroz iscrpljujuće liječenje. Ne gubi nadu, a teška zdravstvena, ali i životna situacija, u kojoj se nalazi prisiljava ga pomoć zatraži putem svojeg Facebook profila. Čovjek, heroj, koji je spasio život dječaku 2018. godine oživljavajući ga nakon utapanja, o čemu je pisala Dugoselska kronika – treba pomoć.

Srednja škola Dugo Selo redovno sudjeluje na gotovo svim natjecanjima, a njeni učenici postižu izvrsne rezultate. Ova školska godina bila je izuzetno plodna – ostvareni su značajni rezultati na državnoj razini. Veliki je uspjeh tako ostvario učenik 2. razreda Opće gimnazije Petar Marić iz Dugog Sela, pod mentorstvom prof. Jasne Stublić, osvojivši 2. mjesto na 64. državnom natjecanju iz matematike, održanom krajem travnja u Poreču.

DugoiŠČekivano i dugonajavljivano događanje koje se slobodno može nazvati i događajem stoljeća– otvaranje prvog nadvožnjaka iznad željezničke pruge u Dugom Selu konačno se dogodilo. Danas je naime, premijer Dugoselske fašničke vlade u sjeni maslina Nebojša Haleušč Mrli, u krugu svojih ministara i najbližih suradnika, neovisnih medija te okupljenog mnoštva koje je u deliriju događaj popratilo frenetičnim pljeskom, otvorio nadvožnjak kod LIDL-a u Dugom Selu.