________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Uz Svjetski dan djece, u subotu je u Lupoglavu u organizaciji KUD-a OSS Lupoglav i Župe svetog Augustina Kažotića održan folklorni susret koji je okupio brojnu djecu. Uz domaće folkloraše u Lupoglav su stigli i gosti; KUD Kloštar, KUD Posavka, KUD Graničar, KUD August Cesarec, HKUD Petar Zrinski, Izvorno folklorno društvo Gradečki Pavlovec i Izvorna folklorna skupina Brčevec.

Vinogradarsko vinarska udruga Općine Brckovljani održala je redovnu skupštinu 24. svibnja u Kusanovcu, a bila je to prigoda i da se dodijele odličja i priznanja s ovogodišnjeg ocjenjivanja vina. Titulu pobjednika, zahvaljujući odredbi da pobjednik može biti samo član udruge, odnio je Damir Štrosar za svoju crnu mješavinu, iako je po broju bodova najbolje ocijenjeno vino traminac Irene Petek, koja je sudjelovala kao gost iz Vrbovca.

Učenici trećih razreda OŠ „Stjepan Radić“ Božjakovina sa svojom učiteljicom Tatjanom Mahnet i učiteljicom produženog boravka Majom Šarić ove školske godine provode međunarodni program učenja sCOOLFOOD koji istražuje i promiče holistički pristup djetetu, odnosno čovjeku u kontekstu povezanosti sa svim živim bićima na Zemlji. Pri tome je cilj ukazati djeci i mladima na održivost hrane i okoliša kroz povezanost s prehranom, poljoprivredom, energijom, životnim stilovima i smanjenjem otpada u skladu s globalnim ciljevima održivog razvoja, odnosno UN -ovim Programom održivog razvoja do 2023.

Na Međunarodni dan eliminacije rasne diskriminacije 21. ožujka, 1250 učenika i učenica iz 24 osnovne i srednje škole diljem Hrvatske počeli su slati razglednice kako bi sugrađankama i sugrađanima i ukazali na važnost solidarnosti. Ovome se vrijednom projektu pridružila i OŠ «Stjepan Radić» iz Božjakovine. Isplanirane su aktivnosti s učenicima osmih razreda, a njihove su razglednice svoje putovanje započele na Dan Europe 9. svibnja.