________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Građanska inicijativa Drugo Selo danas je u centru Dugog Sela predstavila projekt Zelene inicijative - platforme političkih stranaka i nezavisnih lista te je ujedno i krenula peticija za zaštitu šuma. Inicijativu je pokrenula Zelena alternativa - Održivi razvoj Hrvatske, u suradnji s drugim zelenomislećim političkim akterima, naveo je predsjednik OraH-a Zorislav Antun Petrović.

Nakon dvije godine pauze, u Rugvici je sinoć u organizaciji Općinske organizacije HDZ-a održana jubilarna 10. Plava noć. Uz načelnika i predsjednika HDZ-a Matu Čička, predsjednika Općinskog vijeća Nenada Jakšića, svečanosti su se između ostaloga odazvali i gradonačelnik Velike Gorice i saborski zastupnik Krešimir Ačkar, zastupnik u Europskom parlamentu Tomislav Sokol, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, saborski zastupnik i načelnik Dubrave Tomislav Okroša, zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović, bivši saborski zastupnik i ministar financija Ivan Šuker te brojni predsjednici i istaknuti članovi HDZ-a s područja Zagrebačke županije.

Prema objavljenim podacima Državnog zavoda za statistiku o migracijama u gradovima, Samobor, Dugo Selo, Sveti Ivan Zelina i Sveta Nedjelja na listi su gradova s najvećim brojem doseljenih stanovnika u odnosu na odseljene. Dugo Selo je i pri vrhu liste gradova s najvećim migracijskim saldom u postocima. Ono što je zajedničko ovim gradovima jest da na vlasti imaju gradonačelnika ili gradonačelnicu iz stranke Fokus.