________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Na zatvorenome dijelu današnje, 251. sjednice Vlade Republike Hrvatske Nadzornom odboru društva Hrvatski operator tržišta energije d.o.o. (HROTE) predloženo je imenovanje Darjana Budimira, dosadašnjeg zamjenika na ovoj sjednici smijenjenog direktora Borisa Abramovića, za direktora toga društva, do imenovanja direktora putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci, priopćila je Vlada RH.

Stigla je i službena potvrda vijesti o kojoj se dosta dugo govorilo samo u kuloarima, naime nedavno imenovani povjerenik GO HDZ-a Dugo Selo Stipo Velić, koji je dobio sva prava, obveze i nadležnosti predsjednika gradske organizacije, dostavio nam je službenu odluku Županijskog odbora HDZ Zagrebačke županije, od 20. travnja ove godine, u kojoj se navodi da je Županijski odbor stranke na sjednici održanoj toga dana donio Odluku o raspuštanju Gradskog odbora HDZ-a Grada Dugog Sela. Istoga dana Stipo Velić je imenovan za povjerenika gradskog odbora, a dužnost mu je u roku od šest mjeseci, od naprijed navedenog datuma, kada je odluka i stupila na snagu, provesti izbore za predsjednika i potpredsjednike GO HDZ Dugo Selo.

Građanska inicijativa Drugo Selo danas je u centru Dugog Sela predstavila projekt Zelene inicijative - platforme političkih stranaka i nezavisnih lista te je ujedno i krenula peticija za zaštitu šuma. Inicijativu je pokrenula Zelena alternativa - Održivi razvoj Hrvatske, u suradnji s drugim zelenomislećim političkim akterima, naveo je predsjednik OraH-a Zorislav Antun Petrović.