________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Veliki interes Dugoselaca, ali i medija, izazvao je današnji prosvjed Građanske inicijative Dugo Selo za sigurnost djece u prometu u Dugom Selu ispred zgrade gradske uprave, a nakon prošlotjedne tragične pogibije djevojčice u Rugvičkoj ulici koja je pri povratku iz OŠ Ivan Benković izgubila život prilikom naleta kamiona. Započeo je minutom šutnje za stradalu djevojčicu.

Predškolske ustanove privatnih osnivača dostavile su Gradu Dugo Selo odluku o povećanju ekonomske cijene. Razlog povećanja su promjene u zakonskoj regulativi, točnije Uredba o nazivima radnih mjesta, uvjetima za raspored i koeficijentima za obračun plaće u javnim službama. Jednostavnije rečeno, država je povećala koeficijente zaposlenih u školstvu i zakonom obvezala lokalnu samoupravu da isto napravi za zaposlene u vrtiću, što je posljedično rezultiralo povećanjem ekonomske cijene predškolskih ustanova. Nova ekonomska cijena povećava se između 100 i 130 eura po djetetu, ovisno o vrtiću.

 
Izaslanstvo Grada Dugog Sela na čelu s predsjednikom Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Krunom Blažinovićem, gradonačelnikom Nenadom Panianom i njegovom zamjenicom Jasminkom Kokot Bambić, zajedno s predstavnicima braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnika političkih stranaka danas su ispred spomenika hrvatskim braniteljima kod Pošte u Dom Selu položili vijence i zapalili svijeće odajući počast poginulim braniteljima uz predstojeći Dan državnosti.

Aktualni sat prije dnevnog reda današnje 24.redovne sjednice Gradskog vijeća vijećnici su ispunili većinom pitanjima o prometnoj, komunalnoj infrastrukturi te vrtićkim kapacitetima i subvencijama grada za privatne vrtiće. Na pitanja su odgovarali gradonačelnik Nenad Panian sa suradnicima, stručne službe, ravnatelji i direktori gradskih ustanova.