Pučko otvoreno učilište organizira besplatne radionice za osobe starijih godina (54+), kao nastavak prijašnjih radionica iz Programa 54+. Radionice financira Grad Dugo Selo, putem Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo, a cilj im je poticanje kreativnog izražavanja kod osoba starijih godina.

Uz Noć muzeja podsjećamo na kapitalni projekt Grada Dugog Sela – Kulturno-informativni centar u kojem će svoje mjesto naći i galerijsko-izložbeni prostor. Objekt je građevinski gotov, slijedi tehnički pregled, a onda i opremanje interijera. Više o daljnjim koracima rekla nam je zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić.

„Sada smo pri kraju skupljanja sve potrebne dokumentacije i u očekivanju smo datuma za tehnički pregled. Svi građevinski radovi ugovoreni ovim projektom su gotovi i slijedi opremanje interijera. Sljedeći tjedan imamo sastanak s projektantima, dosta je zahtjevno opremiti KIC na način da odgovara svim potrebama za sadržaje i aktivnosti koji će u njemu biti. To su izložbeni prostori, prostor za Turističku zajednicu, vijećnica koja će biti multifunkcionalna. Osim za sjednice vijeća, ovdje bi se održavala i vjenčanja. Nadamo se da ćemo osmisliti najbolji način opremanja, a i da sljedeću Noć muzeja, dakle nagodinu, dočekamo otvorenjem izložbe zbirke umjetničkih djela iz fundusa Pučkog otvorenog učilišta“, kazala je zamjenica Kokot Bambić.

  • f1f1
  • f2f2
  • f3f3
  • f4f4

Nakon dugog i čeznutljivog (naravno iz perspektive građana) razdoblja stagniranja aktivnosti na izgradnji nadvožnjaka kod LIDL-a u prosincu su konačno krenuli radovi na asfaltiranju radi kojih su se mnogi, ako ne i svi, građani ponadali skorom otvorenju. Ponadali smo se kako će se sjever i jug Dugog Sela konačno spojiti, a da ih ne dijele minute, sati čekanja na pružnim prijelazima. Ponadali smo se da će putnici možda uskoro moći vlakove čekati u modernim prostorima dugoselskog kolodvora - na suhom, toplom, zaštićeni od vjetra – što trenutno ne mogu. Ponadali smo se da će se dugogodišnji projekt HŽ-a barem u dijelu izgradnje i puštanja u promet jednog nadvožnjaka - uskoro mogao zaključiti.

LAG „PRIGORJE“ u izradi je Lokalne razvojne strategije za razdoblje 2023. do 2027. godine te pozivamo sve zainteresirane poljoprivrednike, udruge, ustanove, tvrtke, obrte, predstavnike gradova, općina, razvojnih agencija, učilišta i svih ostalih zainteresiranih s područja LAG obuhvata da nam se pridruže na radionicama kako biste nam iznijeli svoje projektne ideje koje bismo mogli realizirati kroz našu novu razvojnu strategiju. Identificiranje potreba od iznimne je važnosti za izradu strategije jer je to ključan preduvjet da kreiramo mjere i tipove operacija unutar strategije, odnosno natječaje koji će najbolje odgovarati potrebama dionika na našem području.