Grad Dugo Selo se intenzivno priprema za apliciranje na EU natječaj za izgradnju i opremanje poduzetničkog inkubatora. Plan je da se putem bespovratnog financiranja iz EU natječaja izgradi poduzetnički inkubator na prostoru poduzetničke zone Črnovčak, priopćavaju iz Grada. Poduzetnički inkubator će služiti kao pomoć u poslovanju poduzetncima početnicima, na način da im se omogući jeftiniji radni prostor, zajedničke pravne i računovodstvene usluge, usluge održavanja te jeftiniji režijski troškovi.

Na području grada Dugog Sela u tijeku je više komunalnih aktivnosti i to asfaltiranja prometnica nakon radova na rekonstrukciji i izgradnji kanalizacije i odvodnje te izgradnja nogostupa, saznajemo od Davora Miljanovića, voditelja Odsjeka za komunalno i stambeno gospodarstvo. U posljednja dva mjeseca, u ožujku i travnju, asfaltiralo se 20 ulica.

Grad Dugo Selo krenuo je s pripremama za realizaciju pilot projekta integriranog prijevoza. Gradske stručne službe trenutno su u pripremi prometne studije, nakon nje slijedi studija izvodljivosti i kreće se prema svim Ministarstvima te EU fondovima, doznajemo od gradonačelnika Nenada Paniana o početku ovog zahtjevnog projekta koji bi osigurao brz i kvalitetan prijevoz do radnog mjesta, škola, bolnica i svih drugih potrebnih sadržaja.