________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Jedan od najuspješnijih hrvatskih i svjetskih alpinista Stipe Božić predstavio je večeras svoju novu knjigu “Penjačevi zapisi – put do najviših vrhova svijeta” u Gradskoj knjižnici Dugo Selo. Promocija i poratno predavanje izazvali su dobar interes publike. Stipe Božić je čovjek s bogatim životnim iskustvom – vrhunski alpinist koji se uspio na tri najviša vrha svijeta: Mount Everest (8848 m); K 2 (8611 m); Kangchenjunga (8586 m). Ostvario se i kao putopisac, fotograf, snimatelj i redatelj dokumentarnih filmova. Od njega se uvijek može nešto naučiti i o planinama i o ljudskoj ustrajnosti.

Spona vam predstavlja novi CD album Tamburaškog orkestra "Virtuozi" te njihovih prijatelja - "Tvoje oči, divlji vranci". Na albumu se nalazi dvanaest vrhunskih kompozicija, na kojima su se "Virtuozima" pridružili Stjepan Jeršek Štef, TS "Zlatnik", Dragan Dević, Sandra Petrž Sandročka, Ljiljana Varga, Mario Bokun, Đani Stipaničev, Mateo Sović i Jan Orešić.

Glazbena škola Dugo Selo priredila je bogat program za mjesec darivanja - prosinac je ispunjen koncertima. Večeras su se tako predstavili najmlađi učenici, 1. i 2. razreda o.š. pred punim auditorijem u velikoj koncertnoj dvorani škole. Nastupilo je 40 učenika, pratili su ih njihovi profesori/mentori.