Centralni događaj manifestacije „Stara jela z Dugoga Sela“ bit će u subotu 18.rujna. Program započinje u 10:00 sati službenim otvaranjem, a Dugoselci i njihovi gosti moći će uživati u raznovrsnoj ponudi tradicionalnih jela i pića. Od 16,30 slijedi folklorni kolaž šest KUD-ova iz posavsko-prigorskog kraja koji će predstaviti svoje tradicijske nošnje i plesove. Stručni žiri predvođen kulinarskim magom, Tomislavom Špičekom, od 17,30 sati ocjenjivat će najbolje Martinske guske, kao i najbolje buhtle na pozornici kod Pučkog otvorenog učilišta.

Svi prijavljeni natjecatelji pečene i servirane guske donose u POU Dugo Selo u 16 sati gdje će dobiti natjecateljski broj. Nakon štrudla,zlevanki, orehnjača... ove je godine na red stigao kolač čiji miris vraća u djetinjstvo – buhtl, buhtla, buhtlin, napuhnjača… Ne uspiju svima odmah, potrebno je umijeće, al' su zato fini uvijek. S čim ćete ih puniti i ukrasiti – pekmez, čokolada, krema… ostaje vama na volju. Vi ih samo ispecite, lijepo servirajte i na kušanje gastro žiriju donesite – u POU Dugo Selo, u subotu od 16 sati. Tamo će biti sigurne, a svi natjecatelji će kod donošenja ispuniti prijavnicu te dobiti broj.

Osim u ukusnoj hrani i dobroj kapljici, posjetitelji će moći obići i sajmeni dio manifestacije, na kojem će se predstaviti domaći OPG-i i obrti sa svojim  proizvodima.