Centralni događaj manifestacije „Stara jela z Dugoga Sela“ bit će u subotu 18.rujna. Program započinje u 10:00 sati službenim otvaranjem, a Dugoselci i njihovi gosti moći će uživati u raznovrsnoj ponudi tradicionalnih jela i pića. Od 16,30 slijedi folklorni kolaž šest KUD-ova iz posavsko-prigorskog kraja koji će predstaviti svoje tradicijske nošnje i plesove. Stručni žiri predvođen kulinarskim magom, Tomislavom Špičekom, od 17,30 sati ocjenjivat će najbolje Martinske guske, kao i najbolje buhtle na pozornici kod Pučkog otvorenog učilišta.

Vikend, 17. i 18. rujna, rezerviran je za tradicionalnu manifestaciju “Stara jela z Dugoga Sela” na novoj lokaciji ispred Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo i u Perivoju Ivane Brlić Mažuranić, uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Manifestacija počinje u petak 17. rujna otvaranjem izložbe radova umjetnika s 20. likovnih susreta Zagrebačke županije. U 20 sati na otvorenoj pozornici kod Učilišta počinje koncert Ivana Zaka.

Bogat program tradicionalne manifestacije "Stara jela z Dugoga Sela" započet će u petak 17. rujna, a između ostalog, taj je dan rezerviran za koncert Ivana Zaka s početkom u 20 sati na pozornici kod POU-a Dugo Selo. Popularni pjevač priprema sjajnu zabavu. Ulaz na koncert je besplatan, a održat će se sukladno propisanim epidemiološkim mjerama od strane Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

U subotu 18.rujna, u Perivoju Ivane Brlić Mažuranić s početkom u 10 sati pa sve do 22 sata održat će se sajmeni dan manifestacije „Stara jela z Dugoga Sela“. Posjetitelje očekuje fina gastronomska ponuda tradicionalnih jela te etno sajam, brojni nastupi i kulturno-zabavni program. Dan će zaokružiti nastup poznatog Tamburaškog sastava „Satir“ na pozornici pored POU-a Dugo Selo.

Manifestacija „Stara jela z Dugoga Sela“ i ove će godine okupiti brojne goste koji će dati poseban štih. Tako iz zelenog Zagorja i s dragom reči kaj dolazi Nada Bedek koju još zoveju Bakica z Igrišča. Ova vrsna kuharica i autorica predstavit će, 17.rujna u 18,30 sati u velikoj dvorani POU-a Dugo Selo, zagorske kuharice s puno finih recepata i knjige.