Nakon jučerašnjeg koncerta Ivana Zaka, jutros je započeo sajmeni dan "Starih jela z Dugoga Sela". Tradicionalnu manifestaciju otvorio je gradonačelnik Nenad Panian,  uz ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo Nenada Haleuša Malog.

Otvorenju su nazočili izaslanik predsjednika RH Zorana Milanovića Velibor Mačkić, izaslanica župana Zagrebačke županije i direktorica županijske TZ Ivana Alilović, gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, gradonačelnik Sv. Ivana Zeline Hrvoje Košćec, načelnik Općine Brckovljani Tihomir Đuras i predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Vinojčić, načelnica Općine Rakovec Brankica Benc te brojni drugi uzvanici. Kuburaši Sveta tri kralja iz Jakovlja uveličali su svečanost kuburaškim pucanjem.

Dugoselci i njihovi gosti moći će uživati u raznovrsnoj ponudi tradicionalnih jela i pića. Od 16,30 slijedi folklorni kolaž šest KUD-ova iz okolice i šire koji će predstaviti svoje tradicijske nošnje, plesove i jela. Stručni žiri predvođen kulinarskim magom, Tomislavom Špičekom, od 17,30 sati ocjenjivat će najbolje Martinske guske, kao i najbolje buhtle na pozornici kod Pučkog otvorenog učilišta.

Osim u ukusnoj hrani i dobroj kapljici, posjetitelji će moći obići i sajmeni dio manifestacije, na kojem će se predstaviti domaći OPG-i i obrti, njih više od trideset, sa svojim  proizvodima.

Kako je bilo na koncertu pogledajte OVDJE, a sve što posjetitelje očekuje na Starim jelima OVDJE