________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Dvorana PREPOROD u Dugom Selu bit će domaćin poznate međunarodne trupe čiji su umjetnici nadaleko poznati hrvatskoj publici. Grad Dugo Selo će ovim projektom, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo, uz Advent na kleti postati destinacija bogatija za jedinstven adventski program te iskustvo visoke umjetnosti baleta.

Adventsko vrijeme i klasična glazba u zimskom periodu uglavnom se vežu s Čajkovskim i klasičnim kompozicijama. Posebno melodična klasična glazba u zimskom periodu donosi čaroliju i božićnu atmosferu, grije srca publike širom svijeta i uljepšava tmurne zimske dane.

Većina nas ima svoju najdražu izvedbu tih svevremenskih skladbi pa pojedinci čak i kada nisu svjesni da slušaju note satkane za Zimski adagio ili Valcer cvijeća, tonu u sjećanja na djetinjstvo i na toplinu mjesta gdje su prvi puta čuli tu melodiju. A kada uspomenama dodamo i posebno emocionalnu plesnu izvedbu međunarodno popularne plesne skupine, onda možemo reći da svakako uživamo u Božićnoj baletnoj priči.

Činjenica da se niti jedan period godine ne veže toliko uz bajke i klasičnu glazbu prepoznao je i tim ARTentainment produkcijske kuće, koji već godinama pokazuje baletne izvedbe diljem Lijepe naše i šire, te su stoga za građane te goste našeg grada pripremili najpoznatije i nezaboravne trenutke zimskih baleta Čajkovskog te ih spremili u novu Božićnu baletnu priču. Božićna baletna priča je satkana od desetak skladbi trajanja 40-ak minuta u kojima će publika moći uživati u Valceru pahuljica, španjolskom, arapskom te kineskom plesu, valceru cvijeća dok će sve završiti velikim pas de deux protagonista Princa i Klare u začaranom svijetu četiri kraljevstva. Scenografija predstave Božićna baletna priča sastavljena je od posebne pozadine s mnoštvom scenskih dekoracija kojim će se upriličiti izgled i atmosfera samog događanja.

Ova zimska poslastica je projekt od visokog kulturnog značaja za naš grad te je dio kulturne ponude Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo, ali i kulturni dodatak manifestaciji Adventa na kleti u Dugom Selu. Ovaj projekt uistinu je prilika da naši sugrađani uživaju u jednoj od najpopularnijih baletnih priča u vrijeme koje je namijenjeno darivanju, veselju i mnoštvu kvalitetnih događanja Grada Dugog Sela.

 

Održat će se 9.12.2022. u 19,30 sati u dvorani Preporod.
Karte možete kupiti u Pučkom otvorenom učilištu Dugo Selo od 1.12. i na dan baleta na ulazu u dvoranu.
Cijena ulaznica je 80,00 kuna/10,62 eura.
Rezervacija ulaznica NIJE moguća, isključivo prodaja.

Foto promo

  • Copy_of_orasar108-111221Copy_of_orasar108-111221
  • IMGA0027tIMGA0027t
  • IMGA0452tIMGA0452t
  • Nutcracker_17Nutcracker_17
  • Nutcracker_19Nutcracker_19
  • Nutcracker__25Nutcracker__25
  • Nutcracker__26Nutcracker__26
  • orasar26-111221orasar26-111221
  • orasar5-111221orasar5-111221