Baka Ana Margalić, zadnjih nekoliko godina je naša sugrađanka smještena u Udomiteljstvo Anđele Firšt Margotić u Puhovu, ali ni ne razmišlja o tome da ovdje provodi svoje posljednje dane.

Naprotiv, i dalje je vitalna i psihički i fizički pa se često prošeta po velikom dvorištu Firštovih. Doduše, uz pomoć hodalice, ali tako to naprosto ide kad čovjek doživi stotu. A stotu godinu baka Ana je proslavila na blagdan svete Katarine pa smo je upitali kako to da i ona nije dobila ovo ime. Ne zna zašto nije, a više nema koga ni pitati jer joj je, sjeća se baka Ana, majka umrla još prije devedeset i dvije godine. Nažalost, također  već davne 1973. godine preminuo joj je i suprug Ivan. Baka Ana je inače rođena Zagrepčanka i o svojih stotinu godina ne voli puno pričati. Spomenula je tek da je radni vijek provela u tvrtki Grafokarton. Sada je pak stanovnica Puhova i zavoljela je obitelj Firšt kao svoje rođene, a na isti način doživljavaju i oni nju.

Proslava stotog rođendana bake Ane bila je više nego vesela. U goste, s tortom i poklonima, pristigli su joj kćer Dragica i praunuk Zvone koji su sa sobom poveli i veselo društvo iz Udruge umirovljenika i starijih osoba Donje Vrapče, na čelu s predsjednikom udruge Matom Satilekom i Danijelom Plehanom koji je sa svojom harmonikom bio zaslužan za odličan štimung.

A svi su joj poželjeli upravo ono što i svima nama, daleko mlađima, ovih dana najviše treba – puno zdravlja!

                                                                                                                                                    nhm

  • stotinu_godina_bake_ane_1stotinu_godina_bake_ane_1
  • stotinu_godina_bake_ane_2stotinu_godina_bake_ane_2
  • stotinu_godina_bake_ane_3stotinu_godina_bake_ane_3
  • stotinu_godina_bake_ane_4stotinu_godina_bake_ane_4
  • stotinu_godina_bake_ane_5stotinu_godina_bake_ane_5