________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

U tijeku su elektroničke prijave kandidata u Nacionalni informacijski sustav za upis u I. razrede srednjih škola u školskoj godini 2021./2022.

 

Pravo upisa u srednje škole imaju svi kandidati nakon završenog osnovnog obrazovanja te se pod jednakim uvjetima upisuju kandidati koji su hrvatski državljani, Hrvati iz drugih država te djeca državljana iz država članica Europske unije.

Prijave i upis kandidata provode se putem mrežne stranice Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole, osim u posebnim slučajevima propisanim Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2021./2022. Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Učenici se mogu prijavljivati za upis i upisivati u I. razred srednjih škola u ljetnom i jesenskom upisnom roku, a pritom mogu prijaviti najviše 6 odabira programa obrazovanja.

Kandidati mogu birati i između 14 srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija, a to su: Ekonomska škola Velika Gorica, Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola u Samoboru, Gimnazija Antun Gustav Matoš u Samoboru, Gimnazija Velika Gorica, Srednja strukovna škola Samobor, Srednja strukovna škola Velika Gorica, Srednja škola Vrbovec, Srednja škola ban Josip Jelačić u Zaprešiću, Srednja škola Dragutina Stražimira u Svetom Ivanu Zelini, Srednja škola Dugo Selo, Srednja škola Ivan Švear u Ivanić-Gradu, Srednja škola Jastrebarsko, Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina u Velikoj Gorici i Glazbena škola Ferdo Livadić u Samoboru.

Više informacija o upisima u srednju školu, uvjetima upisa kao i rokovima u kojima će se provoditi upisi možete vidjeti ovdje.