Vokalni ansambl Initium, koji se sastoji od vrhunskih solista iz Zagreba, Ivanić-Grada i Dugog Sela snimio je skladbu pod nazivom ,,Ave Maria". Skladbu je napisao dugoselski kompozitor svjetskog glasa Dario Cebić, a umjetnički voditelj VA je prof. Viktor Brezak. Nastala je kao reakcija na aktualna zbivanja u svijetu, a zagovara mir i toleranciju. 


"Vrijeme je da stanu ratovi i da se ponovno probudi ljubav, to je ključna poruka singla ,,Ave Maria"" - kažu iz Vokalnog ansambla Initium, koji je svojom ogromnom energijom pjesmi donio nostalgični prizvuk, koji odzvanja poput nekog odraza ili jeke na trenutačno stanje. 
Ova prekrasna kompozicija ističe se jedinstvenom i entuzijastičnom melodijom, a skladana je u impresionističkom stilu s modernim elementima.

Vokalni ansambl Initium

Skladbu je na tradicionalni tekst napisao akademik i doktor kompozicije Dario Cebić. Profesor Cebić dobitnik je brojnih nagrada na najvećim svjetskim natjecanjima, izdvajamo prve nagrade u Berlinu, Beču, Londonu, Barceloni, Kopenhagenu, Milanu, Sydneyu, New Yorku, Lisabonu, Pragu, Parizu, Dresdenu, Buenos Airesu...

Umjetnički voditelj Vokalnog ansambla Initium je prof. Viktor Brezak, dobitnik mnogih priznanja na državnim i međunarodnim natjecanjima, među kojima se ističu nagrade u Italiji, Bugarskoj, Austriji i Grčkoj. Studirao je crkvenu glazbu na Institutu za Crkvenu glazbu „Albe Vidaković“ u Zagrebu i tamburu u Beču.

Singl "Ave Maria" downloadajte u WAV i MP3 formatu
,
https://www.deezer.com/hr/album/316599507