________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ovaj tjedan Glazbena škola Dugo Selo putuje u Portugal gdje će Tamburaški orkestar i Zbor održati veliki koncert 18. ožujka, pod voditeljstvom ravnatelja škole prof.dr. Darija Cebiće i prof. Viktora Brezaka, voditelja zboraša.

 

Tamburaški orkestar i Zbor Glazbene škole Dugo Selo, nakon više osvojenih naslova europskog i svjetskog prvaka, ove godine otputovat će u Portugal (Varzim, Porto), a gostovanje će trajati od 16. do 20. ožujka ove godine, s više od 30 učenika koji marljivo vježbaju i pripremaju se za gostovanje i veliki koncert u Varzimu (Porto).
Na čelu s ravnateljem Glazbene škole Dugo Selo,  prof. dr. Cebićem, u rujnu 2022. godine potpisan je ugovor o prijateljstvu i suradnji s najcjenjenijom umjetničkom školom iz Portugala, iz Varzima (Porto).
Poveljom je ugovorena suradnja škola u području odgoja i glazbene umjetnosti, suradnja na projektima međunarodnog značaja, razmjena znanja i suradnja učenika i nastavnika u svim područjima umjetnosti i obrazovanja, organizacija zajedničkih projekata i koncerata, pružanje stručne pomoći u području glazbene umjetnosti te poticanje mladih/umjetnika na prijateljstvo, druženje i unapređenje društva.
Ovo je odličan način da učenici proširite svoje vidike, upoznaju različite kulture i nadopune svoje znanje, poručuju iz GŠ Dugo Selo.amš