________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Promocija uspješne knjige „Depra“ Aleksandra Stankovića, održana večeras u dvorani KIC-a, izazvala je odličan interes javnosti. Poznati novinar, kojeg gledamo svake nedjelje u emisiji Nedjeljom u 2, autor je i popularnih ljetnih putopisa 'Vjetar u kosi' te nekoliko zbirki pjesama. U ovom djelu progovara hrabro i iskreno o svojoj bolesti - depresiji.

Otvoreno je odgovarao i na pitanja publike, u kojoj je bio i gradonačelnik Nenad Panian, te moderatora večeri Predraga Topića, ravnatelja Gradske knjižnice Dugo Selo u čijoj je organizaciji predstavljanje upriličeno. Govoriti javno o bolestima „fizičke“ naravi danas je postalo uobičajeno no rijetko tko se usuđuje javno progovoriti o vlastitim psihičkim stanjima. Na žalost, depresija nije rijetka i, kako se moglo čuti, malo joj treba da ti oduzme bit.

Ruku je zato Stanković pružio i pomogao mnogima kombinacijom poezije i bilježaka o borbi s tim mučnim stanjima. Razgovarati o depresiji, podijeliti svoje iskustvo i pomoći drugima bio je razlog pisanja ovog djela. Kao i svaka bolest i ova se liječi zato je bitno potražiti stručnu pomoć psihologa ili psihijatra. Cilj je i destigmatizacija, važna je podrška okoline, osvještavanje društva jer izlaza ima - s depresijom se može živjeti, kvalitetno živjeti.

„Moj život je puno više od ove knjige, ljepši je i sadržajniji, ali nisam pisao autobiografiju, pisao sam o jednom posebnom stanju svijesti koje nije slika sreće. Nisam psiholog i ne mogu sugerirati kako treba živjeti. Mogu tek prenijeti vlastito iskustvo bolesti, pojedincu pružiti spoznaju da ima još ljudi koji se osjećaju kao on. Da budem iskren, pišem kako bih pomogao sebi“, uvodi Stanković u svoju knjigu koju svakako vrijedi pročitati.amš

  • a0a0
  • a1a1
  • a2a2
  • a3a3
  • a4a4
  • a5a5