________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Jedinstveni glazbeni događaj u Zagrebu oduševio izvedbama gluhe i nagluhe djece uz podršku Zagrebačke filharmonije, a bogat repertoar je završio snažnom izvedbom pjesme "Neopisivo!" grupe Zaprešić Boys uz pratnju dječjeg zbora "Moderato" OŠ Središće pod vodstvom profesorice Katarine Kalajžić Golac nakon koje je naša diva Sandra Bagarić izvela pjesmu „Neka cijeli ovaj svijet“ iz mjuzikla „Jalta Jalta“. Dirigenti Alan Bjelinski i Alan Chircop vodili su Zagrebačku filharmoniju tijekom cijelog programa. Nastupio je i tamburaški ansambl Glazbene škole Dugo Selo pod vodstvom akademika Darija Cebića.

 

U Župi svetog Leopolda Mandića Ljubljanica-Voltino u Zagrebu 16. svibnja 2024. godine, održan je jedinstveni koncert u organizaciji projekta Violinmusic4all koji gluhu i nagluhu djecu te djecu s poteškoćama u razvoju uči inovativnoj metodi sviranja violine, uz podršku i pratnju Zagrebačke filharmonije. Ovaj koncert, održan na Međunarodni dan života zajedno u miru, okupio je brojne zaljubljenike u glazbu, pokazujući da gluhe osobe i osobe s razvojnim poteškoćama mogu ravnopravno uživati u stvaranju glazbe.

Renata Novoselec, dobitnica nagrade Ponos Hrvatske za 2022. godinu i profesorica violine, prva je u svijetu osmislila inovativnu metodu sviranja violine za gluhu i nagluhu djecu te djecu s poteškoćama u razvoju. Metoda se temelji na osjetu dodira i vibracija, što omogućuje djeci s oštećenjem sluha da dožive glazbu na jedinstven način.

"Violinmusic4all otvara vrata čarobnog svijeta glazbe svima, bez obzira na njihove poteškoće" istaknula je Renata Novoselec, voditeljica projekta Violinmusic4all.

violinmusic4all 2 violinmusic4all 1

 

 

 

 

 

Program su vodili Petar Pereža i Tanja Maleš. Izvedene su neke od najpoznatijih skladbi klasične i popularne glazbe u svijetu u aranžmanima Filipa Šljivca i Šime Buhe poput Beethovenove "Ode radosti", a po prvi puta je izvedena skladba Jean-Cristophe Rosazove "Earth song" posvećena Renati Novoselec i njenim učenicima. Program je završio snažnom izvedbom pjesme "Neopisivo!" grupe Zaprešić Boys uz pratnju dječjeg zbora "Moderato" OŠ Središće pod vodstvom profesorice Katarine Kalajžić Golac nakon koje je naša diva Sandra Bagarić izvela pjesmu „Neka cijeli ovaj svijet“ iz mjuzikla „Jalta Jalta“. Dirigenti Alan Bjelinski i Alan Chircop vodili su Zagrebačku filharmoniju tijekom cijelog programa. Nastupio je i tamburaški ansambl Glazbene škole Dugo Selo pod vodstvom akademika Darija Cebića.

"Današnji koncert pokazao je koliko je glazba moćna u povezivanju ljudi i koliko možemo postići kad radimo zajedno. Djeca su pokazala nevjerojatnu hrabrost i talent, a podrška Zagrebačke filharmonije dala je dodatnu snagu njihovim nastupima, Violinmusic4all nije samo projekt, to je pokret koji mijenja živote" izjavila je Renata Novoselec.

Koncert je bio besplatan i otvoren za sve građane, a odaziv publike je bio izvanredan. Ovaj događaj još je jednom dokazao da glazba ne poznaje granice i da svi možemo biti ravnopravni članovi zajednice, bez obzira na naše poteškoće.