________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Krajem travnja tiskana je šesta po redu knjiga iz serije Dvostruki milijarder Dugoselca Marijana Krapeca nazvana Zlatno doba u nakladi Gradske knjižnice Dugo Selo.

Knjiga je predstavljena u ugodnom ambijentu Ribarske kolibe. Nakon prigodnih autorovih uvodnih rečenica o knjizi je nadahnuto govorio gospodin Predrag Topić, ravnatelj Gradske knjižnice, ističući jezični izričaj autora kao i njegov smisao za humor i kritičko promišljanje proteklih i sadašnjih zbivanja u osobnoj sferi, obitelji i daleko šire u Hrvatskoj i svijetu koji nas okružuje. Ironijom ismijava slabosti i negativnosti društva u kojem živimo.

U knjizi posebno dolazi do izražaja središnje poglavlje nazvano Zlatno doba. Što je zlatno doba u životu čovjeka pita se autor i podastire svoja razmišljanja i očekivanja o toj temi. Prezentira kako je stigao do tzv. zlatnog doba, što su prednosti a još više nedostaci i nevolje tog vremena. Ostaje pitanje je li zlatno doba doista zlatno i zašto se tako zove? Neka čitatelj prosudi.

U prilozima suradnika odnosno ljubitelja pisane riječi nalazimo podatke o dugoselskim ženama koje su po nečemu prve, vrijedne spomena, a slijede prozni i poetski izričaji i napisi iz prošlog i sadašnjeg života sumještana te dva emigrantska priloga autorovog prekooceanskog prijatelja Amera hrvatskih korijena. Odabrane fotografije, ilustracije i crteži daju cjelokupnom tekst određenu dinamiku, zornost i slikovitost.

Knjigu Dvostruki milijarder-Zlatno doba vrijedi ne samo prolistati već i pročitati autorovo viđenje i doživljavanje dobrog i lošeg što Život donosi i sa čime se svaki od nas više ili manje te prije ili kasnije suočava.

                                                              Nevenka Kutnjak