S današnjim datumom otvoreni su i unutarnji dijelovi kafića. Kako su nam kazali naši sugrađani, već su navikli popiti jutarnju kavu na terasi omiljenog kafića. No dolazi jesen i hladnije doba godine pa svi pozdravljaju ovu mjeru te se nadaju da će tako i ostati i da više neće biti potrebe za zatvaranjem.

 

marko nuić resize

Marko Nuić – ugostitelj

Gosti su jedva dočekali ulazak u kafiće. Premda su redoviti gosti dolazili i do sada i poštivali mjere. Jedini problem do sada je bio što su kod nas na Kozinščaku do prije koji dan morali podnositi prašinu s gradilišta. Srećom da je to prije nekoliko dana rješeno, a sada nam i ova mjera dodatno pogoduje. Ubili smo dvije muhe jednim udarcem i vjerujemo da ćemo uskoro živjeti potpuno normalno i pobijediti koronu, iako moram napomenuti da gotovo nitko od naših gostiju nije bio zaražen, a posebno ne u kafiću.

 

 

 

 

ivan stublić resize

 Ivan Stublić – slobodni umjetnik

Volim doći u kafić i na miru popiti kavu. Danas je lijepo vrijeme i nisam ulazio u sam kafić već ju pijem na terasi, pomalo iz navike boravka na terasi, a pomalo upravo i iz razlog što je to sada dozvoljeno. Takav smo mi narod, uvijek najmanje volimo ono što je dozvoljeno.

 

 

 

 

 

željko marinić resize

 Željko Marinić

Jedva sam dočekao da uđem u sam kafić i na miru popijem kavu koja mi je dio jutarnjeg rituala. Bilo je podnošljivo i do sada, ali kad dođu hladniji dani ipak je nekako ljepše biti u samom kafiću.

 

 

 

 

 

 

petar mičić resize

 Petar Mičić

Bez jutarnje kave i društva koje se okuplja na njoj svima je teško. Imam naviku jutarnjeg odlaska na kavu i mislim da je ovo dobra mjera od strane Stožera i da u epidemiološkom smislu neće ugroziti nikoga jer se uvijek na kavi okuplja isto društvo.

 

 

 

 

 

željko grgić resize

 Željko Grgić – umirovljenik

Rijetko odlazim u kafiće, ali kad slučajno dođem volim da mi je ugodno i da budem u dobrom društvu. Zato sam zadovoljan s uvođenjem ove mjere jer kad je bilo loše vrijeme i hladno nije baš bilo moguće postići dobru atmosferu.

 

 

 

 

 

 

mira lešić resize

 Mira Lešić – buduća vlasnica ugostiteljskog objekta

Mi koji radimo u ugostiteljstvu zadovoljni smo s ovom mjerom. Godinu dana bili smo u neugodnoj situaciji da gostima objašnjavamo kako ih, nažalost, ne možemo pustiti u sam objekt. I oni su jedva dočekali popuštanje mjera pa je jutros čak pomalo bio i problem objasniti im da ne mogu baš svi unutra već da i dalje treba poštovati određene mjere. No, određeni su se navikli na terasu pa su i unatoč relativno svježem jutru pojedinci ipak zauzeli svoja uobičajena mjesta na terasi.

 

 

 

 

zdenko smolić resize

Zdenko Smolić – službenik pred umirovljenjem

Kafići nisu moj đir. U kafić odlazim samo srijedom i subotom poslije „placa“ da se malo opustim uz kavicu i eventualno riješim križaljku. Obično sjedim na terasi pa mi je današnji ulazak drugih gostiju u sam kafić i smanjenje gužve na terasi čak pomalo i godilo.

 

 

 

 

 

vesna bičanić

Vesna Bičanić

Slažem se svim mjerama koje daje Stožer. Pozivam sve stanovništvo na cijepljenje, da misle na sebe i osobe oko sebe. Želim da se što više ljudi cijepi i da ova pandemija završi.

 

 

 

 

 

 

igor puljaIgor Pulja – ugostitelj

Zadovoljan sam ovom relaksacijom mjera, nadam se da neće izmisliti nešto novo. Naši gosti su se priviknuli na terasu, a sada će moći, u slučaju lošeg vremena, popiti kavu i unutra. Pridržavat ćemo se mjera, samo da možemo normalno raditi i zarađivati za život, da nas ponovno ne zatvore.

 

 

 

 

 

zvonimir nemet

Zvonimir Nemet – pjesnik

Zadovoljan sam ublažavanjem mjera. Ja sam za da se poštuju sve mjere koje preporučuje Stožer. Znači razmak, nošenje maski i dezinfekcija ruku pri ulasku i izlasku. Briga za sebe, a onda i briga za drugog – to je najbitnije.

 

 

 

 

 

zdravko antolković bambus

Zdravko Antolković Bambus – umirovljenik, vrsni planinar

Dobro je, drago mi je zbog ugostitelja. Inače se bavim planinarenjem i stalno sam na svježem zraku. Inače pijem kavu vani dok god to vremenske prilike dopuštaju. U svakom slučaju, to pomaže ugostiteljima. Nadamo se da će to potrajati odnosno da više neće biti potrebe za zatvaranjem.

 

 

 

amš/nhm