Povratkom učenika u školske klupe nakon zimskih praznika bilježi se sve veći broj oboljelih u razrednim odjeljenjima, kako na području cijele Zagrebačke županije, tako i na našem dugoselskom području. 

Mjera samoizolacije izrečena je za čak 31 razredni odjel i dio učenika 3 razredna odjela s područja Županije. A na području grada Dugog Sela zbog izuzetno velikog broja razrednih odjela predmetne nastave (5.- 8. razred) koji su u samoizolaciji, kao i dodatnih brojnih slučajeva u preostalim odjeljenjima, ravnatelj Osnovne škole "Ivan Benković" Branko Goleš danas je donio odluku kako će od sutra, 19. do petka 21. siječnja za sve učenike viših razreda, od 5. do 8. razreda nastava biti organizirana na daljinu. 

Kako navodi ravnatelj Goleš u izjavi za Zabavni.hr u predmetnoj nastavi od 16 odjela 10 je u samoizolaciji, a ostali su desetkovani. Dok u razrednoj nastavi 4 su odjela u samoizolaciji, a 12 razreda pohađaju nastavu, te je kod njih puno manje izostanaka. Tri dana on-line nastave trebala bi biti dovoljna da se situacija u školi popravi vjeruje ravnatelj, jer se u školu vraćaju razredi koji su dobili mjeru samoizolaciju tijekom vikenda.

Nastava za više razrede odvijat će se na daljinu preko Microsoft Teamsa, a sve aktivnosti će se odvijati po redovnom rasporedu sati i po redovnim smjenama. Navedena odluku ravnatelj Goleš donio je uz prethodnu suglasnost Stožera Civilne zaštite Grada Dugo Selo i osnivača Škole, Zagrebačku županiju.

Svi razredni odjeli koji su u samoizolaciji na nastavu uživo će se vratiti sukladno preporukama školskih liječnika, za veliku većinu razrednih odjela to znači u ponedjeljak ili utorak o čemu će učenike pravodobno informirati njihovi razrednici.

Situacija nije puno bolja ni u Osnovnoj školi Josipa Zorića, navodi ravnateljica Mara Mamuza. „Od 41 razrednog odjela 18 je u izolaciji, no radi se uglavnom o učenicima od 1. do 4. razreda",  kazala je ravnateljica Mamuza uz napomenu kako će, za sada, učenici i dalje dolaziti na nastavu u školu.

Nešto bolja epidemiološka slika je u Osnovnoj školi „Rugvica“ gdje su u samoizolaciji 2 razreda, a u OŠ „Stjepan Radić“ u Božjakovini 6 odjeljenja.