Nakon što je s današnjim datumom pokrenut model C organiziranja nastave za sve učenike viših razreda (od 5. do 8. razreda) Osnovne škole „Ivan Benković“, danas je donijeta odluka kako će svi učenici (od 1. do 8. razreda) Osnovne škole „Josip Zorić“ od sutra, 20. siječnja do kraja sljedećeg tjedna, do petka 28. siječnja – imati nastavu na daljinu. Isto tako tu odluku danas je donijela i Srednja škola Dugo Selo.

 

„Mislili smo kako ćemo moći i dalje organizirati nastavu prema modelu B, no broj razrednih odjeljenja u samoizolaciji ubrzano je počeo rasti, među kojima je veći broj oboljelih učenika. Od jučer kada ih je bilo 18 danas imamo 20 razreda u samoizolaciji, od ukupno 41 razrednih odjeljenja. Isto tako, s druge strane imamo i veliki broj oboljelih učitelja – ukupno 15, što otežava održavanje nastave. Stoga je donijeta odluka o organiziranju nastave prema modelu C, od sutra do kraja sljedećeg tjedna, uz prethodnu suglasnost Stožera Civilne zaštite Grada Dugo Selo i osnivača Škole, Zagrebačku županiju“, pojasnila nam je ravnateljica OŠ Josipa Zorića Mara Mamuza, za koju doznajemo da je također oboljela i u izolaciji.

Nastava na daljinu za učenike nižih razreda odvijat će se u dogovoru s učiteljicama i predmetnim učiteljima, a nastava za učenike viših razreda odvijat će se prema redovnom rasporedu u realnom vremenu na platformi Microsoft Teams. Sve obavijesti o nastavi i povratku učenika u Školu mogu se pratiti na školskoj mrežnoj stranici.

„U Srednjoj školi Dugo Selo od ukupno 33 razredna odjeljenja 4 razreda kompletno su svi u samoizolaciji, dok je 15 razreda parcijalno u samoizolaciji. Veći problem je što nam je velik broj nastavnika ili oboljelo ili su na bolovanjima zbog samoizolacije stoga smo se odlučili za organizaciju nastave prema modelu C do kraja sljedećeg tjedna, do kada mislimo da će se situacija popraviti“, poručila je ravnateljica Srednje škole Dugo Selo Darinka Svetec. Također dodaje kako će se nastava na daljinu održavati u realnom vremenu prema redovnom rasporedu i prema smjernicama za provedbu nastave na daljinu. Praktičnu nastavu kod poslodavaca učenici će pohađati prema redovnom rasporedu.

Učenici koji nemaju osigurane uvjete za sudjelovanje u nastavi na daljinu trebaju se javiti prof. Robertu Pereglinu, sutra 20.1.2022. od 9.00 – 12.00 sati u učionicu 110.

Situacija u OŠ „Ivan Benković“ je nepromijenjena od jučer, saznajemo od ravnatelja Branka Goleša. Tada je donijeta odluka da od danas svi učenici od 5. do 8. razreda pohađaju nastavu na daljinu.

„U predmetnoj nastavi od 16 odjela 10 je u samoizolaciji, a ostali su desetkovani. Dok u razrednoj nastavi 4 su odjela u samoizolaciji, a 12 razreda pohađaju nastavu te je kod njih puno manje izostanaka. S obzirom da većina razreda izlazi iz samoizolacije u ponedjeljak ili utorak, model C potrajat će do kraja ovog tjedna, odnosno do petka 21. siječnja. Za razliku od OŠ Josipa Zorića u našem kolektivu svega je nekoliko djelatnika oboljelo tako da imamo kapacitete za održavanje nastave“, poručio je ravnatelj Goleš.

Stožer civilne zaštite Grada Dugog Sela na čelu s načelnikom Nikolom Tomincem s obzirom na pogoršanje epidemiološke slike dao je suglasnost spomenutim školama za organizaciju nastave prema modelu C i modelu B.

„Mi smo u Stožeru predvidjeli kako će se povratkom učenika u škole nakon praznika epidemiološko stanje pogoršati, no nismo očekivali da će biti tako ubrzano i u tolikom broju. Stoga smo u dogovoru sa svim relevantnim subjektima u obrazovnim ustanovama, epidemiolozima, Zagrebačkom županijom i Gradom Dugim Selom donijeli odluku da se pokrene model C i model B za dugoselske osnovne škole te za Srednju školu model C. Stanje u Glazbenoj školi Dugo Selo je zasada pod kontrolom, a u dječjim vrtićima, kako u gradskom, tako i u privatnima situacija je složena. Organizacija rada nastoji se ostvariti preslagivanjem grupa, dok veliki problem stvara oboljenje djelatnika. Cjelokupna situacija pratit će se i dalje te prema novonastalim okolnostima donosit će se pravodobne odluke“, poručuje načelnik Tominac.     

Iva Grgić Ozimec

škola1 škola2 škola3