________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

U nedjelju, 15, kolovoza, je blagdan Velike Gospe. Na put prema hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke uputili su se brojni hodočasnici. Neki od njih prolaze i našim gradom pa pozivamo sudionike u prometu na poseban oprez, pogotovo u večernjim satima. Već dugi niz godina hodočasnici iz Sisačko-moslavačke županije ugodno odmorište nalaze u Leprovici kod Željka Muškona.

Nakon izuzetnog gostoprimstva nastavljaju svoj hodočasnički put prema Mariji Bistrici gdje će se pridružiti vjernicima na proslavi Svetkovine Uznesenja BDM na nebo u jubilarnoj godini za bistričko Svetište - 50. godišnjici proglašenja bistričkog Svetišta nacionalnim. I ovogodišnji blagdan proteći će uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će u nedjelju, 15. kolovoza središnje euharistijsko slavlje svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, Velike Gospe u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici s početkom u 11 sati. 

U predvečerje svetkovine u subotu, 14. kolovoza u 20.30 sati bit će procesija sa svijećama po bistričkoj kalvariji, a nakon toga slijedi misa na prostoru Crkve bl. A. Stepinca na otvorenom. 

Na samu svetkovinu osim središnjeg slavlja, mise će biti još u 6, 7.30, 9, 16, 18 i 20 sati, sve na otvorenom. 

Ispovijed je od 6 do 12.30 sati te od 15 do 20.30 u dvorani Božjeg Milosrđa kraj prve postaje križnog puta.amš

tz marija bistrica1

Foto arhiva DK

tz-marija-bistrica.hr