________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Na području Grada Dugo Selo je cijepljeno nešto više od 35 posto odraslog stanovništva što je ispod planiranih očekivanja.

Detektiran je i novi opasni delta soj tako da opuštanja na našem području nema, poručio je načelnik Stožera CZ Grada Dugo Selo Nikola Tominac. Izjavio je kako je u Dugom Selu, s obzirom na broj zaraženih, epidemiološka situacija dosta dobra, no upozorio je da određena okupljanja i događaji mogu dovesti do pogoršanja te je pozvao građane i organizatore na pridržavanje svih mjera i cijepljenje. "Osnovno je znati da je virus oko nas, stoga je cijepljenje uz pridržavanje svih ostalih propisanih mjera i covid-potvrda, jamstvo da možemo i dalje osigurati dobru epidemiološku situaciju i to je ono što nas spašava od teških oblika bolesti i smrti. Time ćemo spasiti našu privredu, zdravstveni sustav, prosvjetu i ostale segmente društva od većih rizika i zadržati što veću zaposlenost gospodarstva, a time i punjenje proračuna iz kojeg se financira funkcioniranje države i sustava. Građani trebaju biti svjesni da dolaskom brojnih inozemnih gostiju u Hrvatsku, ali i odlaskom naših građana u brojna turistička mjesta na Jadranu povećava epidemiološki rizik", poručio je Tominac te sve pozvao na izbjegavanje većih i nekontroliranih okupljanja.

"Nažalost, očekuju se veće brojke u narednom razdoblju kada se vrate naši brojni sugrađani s mora što će povećati i ubrzati širenje zaraze. Moramo biti oprezni, opuštanja nema i ignorirati ovu svjetsku pošast je pogubno", najavljuje načelnik. Hoće li se covid-putovnice koristiti za velika događanja koja predstoje u Dugom Selu, ulaz u ugostiteljske i druge objekte, Tominac je rekao da će o tome odlučiti epidemiološka struka.

"Znam da ih mnogi kritiziraju, ali sam svjestan da to nije najbolji i optimalni instrument, ali to je u ovom trenutku jedino najbolje što imamo. Sva dosadašnja događanja u našem gradu su prošla u zadovoljavajućim okvirima i pod strogom kontrolom inspekcijskih i naših službi. Imali smo brojna kulturna okupljanja, veća vjerska događanja i sportska takmičenja koja su prošla bez značajnijih incidentnih situacija. Sve se odigravalo u okviru propisanih mjera i pravovremenim mjerama i postupcima organizatora događanja i našeg stožera. Ovim putem apeliram i na naše uslužne djelatnosti, ugostitelje i trgovce da kod posluživanja gostiju obavezno poduzimaju propisane mjere, nose masku zbog svoje zaštite ali i zaštite drugih", na kraju je proučio načelnik Stožera civilne zaštite Grada Dugog Sela Nikola Tominac.