Jučer je održan sastanak vezano uz izvođenje radova u Kozinskoj ulici na kojemu su prisustvovali prometni inspektor, predstavnici Županijske uprave za ceste, Županijskih cesta, predstavnici izvođača radova, Policijske postaje Dugo Selo te ispred Grada Dugog Sela Nikola Tominac i Davor Miljanović.

Na sastanku je bilo riječi o tijeku radova, problematici postavljanja prometne signalizacije i regulacije. Zaključak je da tvrtka Georad d.o.o. iz Zagreba, kao nositelj cjelokupnog posla na projektu RVS (Regionalni vodovodni sustav) mora pojačati dinamiku i radove na asfaltiranju kolnika. Radi se o tome da izvođač nakon što završi građevinske poslove na RVS-u (inače cjelokupni projekt izvodi grupacija izvođača od 8 tvrtki) njihovi podizvođači zaduženi za poslove asfaltiranja ne prate zadani tempo tako da, na žalost, postoje primjeri gdje prometnice ostaju nedovršene i neasfaltirane po godinu dana. U Kozinskoj ulici se konkretno dogodio slučaj da je rekonstrukcija kolnika rađena bez ijednog prometnog znaka i signalizacije, ali i građani koji u toj ulici žive nisu mogli ući do svojih dvorišta.

Sastanak se održao sa ciljem kako se iste situacije ne bi ponovile, o čemu će se sljedeći tjedan još jednom upoznati i sami voditelji gradilišta. Kontinuirano pratimo stanje na terenu i nastojimo odmah reagirati, tako da vjerujemo kako će situacija biti puno bolja nego do sada, poručio je Tominac.

 

1 2 3