U tijeku su posljednji radovi 3. faze izgradnje prometnice kroz Poduzetničku zonu Puhovec koja će spojiti Rugvičku i Ulicu B. Huzanića, a kako doznajemo od voditelja Odsjeka za komunalno i stambeno gospodarstvo Davora Miljanovića.

 

„Postavlja se završni habajući sloj na prometnici u sklopu treće faze izgradnje. Prve dvije su izgrađene i završene početkom ove godine. Treća etapa obuhvatila je posljednjih 400 metara. Tehnički pregled završne etape planiran je 10. kolovoza. Isto tako ostalo je 26 metara koji je dio od projekta Hrvatskih željeznica i vezan je uz nadvožnjak kod LIDL-a. Za taj dio prometnice čekamo da EURCO d.d., inače izvođač radova na izgradnji kanalizacije, završi radove u Rugvičkoj ulici koji bi trebali biti zaključni danas. HŽ ugovora s izvođačem radova posljednjih 26 metara te će po završetku tih radova cijela trasa biti završena i puštena u promet. Kako bi tih posljednjih 26 metara bili što prije izgrađeni Grad je ovih dana uputio dopis prema predsjedniku Uprave HŽ-a, s obzirom da je centar Dugog Sela upravo pod posebnom regulacijom prometa radi radova na rekonstrukciji vodovoda te je potrebno što prije smanjiti gužve na glavnoj prometnici“, navodi Miljanović, dodajući kako bi puštanje u promet prometnice u Puhovcu trebalo biti početkom rujna.

Posljednja faza prometnice Puhovec, započeta u svibnju ove godine zaključena je u zadanom roku od tri mjeseca, i svi troškovi u ukupnom iznosu 3.370.000 kuna financirani su iz gradskog proračuna. Duljina je te posljednje etape je 400 metara.

Podsjećamo, cjelokupni projekt izgradnje prometnice u Poduzetničkoj zoni Puhovec pokrenut je prošle godine u svibnju. Vrijednost projekta iznosi 10.046.275 kuna od čega je sredstvima Europske unije osigurano 5,5 milijuna kuna te je putem Ministarstva gospodarstva i Ministarstva regionalnog razvoja osigurano 1,5 milijuna kuna. Prometnica ukupne duljine 1.100 metara izgrađena je u tri faze. Izvođač radova na prve dvije etape bila je tvrtka GTK-GRADIN d.o.o. iz Zagreba, dok je posljednju odradila tvrtka Graditelj svratišta d.o.o. iz Zagreba.

Osim što je prometnica Puhovec važna za rasterećenje glavne gradske prometnice ona će osigurati bolju povezanost južnog dijela naselja Dugog Sela s istočnim, a nakon puštanja nadvožnjaka i sa zapadnim te dati veći značaj cjelokupnom području kao poticaj novoj stambenoj izgradnji. Isto tako ovim infrastrukturnim projektom potaknut će se razvoj Poduzetničke zone Črnovčak.   

I.G.O.

  • 11
  • 22
  • 33
  • 44
  • 55
  • 66