________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Općinsko kazneno državno odvjetništvo objavilo je kako je jučer ispitalo 27-godišnjeg vozača te otvorilo istragu protiv njega. U OŠ Ivan Benković koju je djevojčica pohađala je Dan žalosti, a u 16 sati je sahrana

Sumnjiče ga da je iz nehaja prouzročio prometnu nesreću u kojoj je u utorak oko podne u Dugom Selu poginula djevojčica. Za navedeno kazneno djelo zapriječena je kazna zatvora od jedne do osam godina.- Postoji osnovana sumnja da je 27-godišnjak 21. svibnja 2024., oko 12:00 sati u Dugom Selu, upravljajući teretnim automobilom južnom kolničkom trakom ulice Prvi savski odvojak u smjeru istoka, skrenuo u desno u smjeru jugoistoka na kolnik Rugvičke ulice, a potom u desno u smjeru jugozapada prema kolniku ulice Drugi savski odvojak, prije čega se propustio uvjeriti može li to učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Osnovano se sumnja da je tijekom skretanja desnim kotačima zahvatio pješakinju koja je prelazila kolnik ulice Drugi savski odvojak u smjeru jugoistoka dolazeći mu s desne strane, uslijed čega je zadobila teške tjelesne ozljede od kojih je preminula - priopćilo je odvjetništvo.

U OŠ Ivan Benković čija je djevojčica bila učenica, tužna je atmosfera, škola je proglasila Dan žalosti. Posljedni ispraćaj je na Novom groblju u 16 sati.

Što se tiče KTC-ovog gradilišta, dugoselsko Gradsko vijeće je na zadnjoj sjednici donijelo Zaključak o davanju suglasnosti za sklapanje Ugovora o financiranju uređenja građevinskog zemljišta za izgradnju pristupne prometnice. Uputili smo upit KTC-u o osiguranju gradilišta, odgovor čekamo.