________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Poznati su detalji jučerašnje tragedije u dugoselskoj Rugvičkoj ulici u kojoj je stradala djevojčica pod naletom kamiona. Vozač kamiona je uhićen, objavio je PUZ.

Jučer, 21. svibnja oko 12.05 sati u Rugvičkoj ulici u Dugom Selu, 27-godišnjak je upravljao  teretnim automobilom marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka te prilikom skretanja u desno na kolnik ulice II. savski odvojak, bez da se prije započinjanja navedene radnje uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili njihovu imovinu, ne vodeći pritom računa o smjeru i položaju svog vozila u odnosu na pješaka s njegove desne strane, kotačima vozila zahvatio je pješaka-dijete koje je pješice prelazilo kolnik navedenog odvojka u smjeru jugoistoka, pri tome dolazeći vozaču s njegove desne strane, krećući se prethodno nogostupom. U prometnoj nesreći dijete je smrtno stradalo.


Na mjestu događaja pod vodstvom zamjenika Općinskog kaznenog državnog odvjetništva u Zagrebu obavljen je očevid prometne nesreće, a promet Rugvičkom ulicom od I. savskog odvojka do II. savskog odvojka bio je obustavljen od 12.15 do 15.35 sati. Vozač teretnog automobila je uhićen te će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava protiv istog biti dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijska uprava zagrebačka još jednom poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na da se pridržavaju prometnih pravila kako bi se povećala ukupna razina sigurnosti u cestovnom prometu.