Danas su u Gradskoj upravi Grada Dugog Sela u nazočnosti gradonačelnika Nenada Paniana i dogradonačelnice Jasminke Kokot Bambić, a po zaključenju javnog natječaja, potpisani ugovori o kupoprodaji nekretnina u vlasništvu Grada s tvrtkama Mali kvart d.o.o. i d.o.o. i Lešić automobili d.o.o.

Radi se o nekretninama u II. Poduzetničkoj zoni Črnovčak koju infrastrukturno oprema Grad Dugo Selo i koja je oformljena 2018. godine. U sklopu Zone Grad planira i Poduzetnički inkubator, projekt planiran za prijavu na natječaje Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, s početkom gradnje u 2023. godini.

„Dosada je već desetak poduzetnika kupilo zemljišta u Poduzetničkoj zoni Črnovčak, većinom tvrtki s područja Dugog Sela ili djeluju na području našeg grada, što nas osobito veseli. Naime, oni zapošljavaju naše građane i zapošljavat će nove. Svi oni će tu zonu podignuti na još viši nivo. Uskoro kreće izgradnja ceste kroz zonu, tako da će moći dobiti građevinske dozvole. Već sljedeće godine moći će započeti gradnju i pokrenuti proizvodnju, bez obzira što imaju rok od tri godine. PZ Črnovčak se nalazi na području od milijun kvadrata. U velikim smo pregovorima za ostatak zone. U sredini će biti smješteni mali poduzetnici i Poduzetnički inkubator. Ostale su još dvije čestice i za njih imamo interesente, te osim nešto zone u Leprovici, više nemamo zemljišta u poduzetničkoj zoni. Preostalo je zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske i samih privatnih osoba te ovim putem sugeriram da se ista zemlja „ne čuva“, već da se da na tržište kako bi se omogućile investicije koje jedino mogu izvući ovu zemlju. Čestitamo i zahvaljujemo našim investitorima što sudjeluju u razvoju vizije svijetle budućnosti našeg grada“, poručio je gradonačelnik.

Djelatnost tvrtke „Mali kvart“ d.o.o. obuhvaća gradnju i prodaju kuća i stanova na području Dugog Sela. U Poduzetničkoj zoni tvrtka je kupila zemljišta površine 2.457 m2. „Planiramo još neko vrijeme graditi na području grada Dugog Sela. Kupili smo zemljište u zoni za potrebe skladišta i s vremenom kao uredski prostor. Tvrtka zapošljava trojicu djelatnika“, istaknuo je između ostalog Marko Jelavić jedan od trojice vlasnika tvrtke.

Tvrtka „Lešić automobili“ d.o.o. iz Dugog Sela kupila je zemljište površine 5.000 m2. Kako je istaknuo vlasnik tvrtke Tomislav Lešić u Poduzetničkoj zoni planiraju izgraditi radionu, skladište i prodajni salon rabljenih vozila. „Trenutno zapošljavamo troje djelatnika i troje naučnika s područja grada, a planiramo ih primati još. Uz samu radionu, planiramo skladišni prostor rezervnih dijelova za autoindustriju“, poručio je Lešić.  

I.G.O.

  • 11
  • 22
  • 33