„U tijeku su radovi na izgradnji rotora u Zagrebačkoj ulici koji će potrajati još neko vrijeme, nadamo se završetku i prije predviđenih radova“, doznajemo od gradonačelnika Nenada Paniana.

Preusmjerenje prometa je inače planirano do 4. rujna o.g. južnim prometnicama - Predavačevom u Ulicu grada Vukovara te u produžetku Ulicom Hrvatskog preporoda do Ulice braće Radić kojom se izlazi na glavnu prometnicu Zagrebačku ulicu.

Nakon toga slijede radovi u Zagrebačkoj ulici, od raskrižja s Ulicom V. Lisinskog do raskrižja s Ulicom braće Radić, s južne strane Zagrebačke ulice planirana je izgradnja novog nogostupa. Ubrzo nakon kreću radovi u Poduzetničkoj zoni na izgradnji pristupne ceste u punom profilu. Istovremeno, dobivena je građevinska dozvola za nogostup u Ostrni duljine cca 700 metara, a u Šaškovečkoj ulici preostaje samo presvlačenje asfaltom nogostupa. Sljedeći radovi su na izgradnju vodovoda i odvodnje, završni radovi kanalizacije na spojevima bili su tijekom ovog mjeseca u Kopčevcu, a sada se trenutno rade u Zorićevoj ulici, kod križanja s Ulicom hrvatskih branitelja te u Novom naselju. „Preostaje još jedna lokacija za iskop, a nakon toga po izvidu nadzornog inženjera kreće se u asfaltiranje i zaključenje svih radova do kraja godine. RVS sustav je pri kraju, predviđeno do kraja godine više neće biti radova u centru“, poručuje gradonačelnik.

Najtužnije i najlošije što se događa u Dugom Selu je, ističe gradonačelnik, je izgradnja i završetak nadvožnjaka. „Sve je u principu izgrađeno, osim što nije do kraja dovršeno asfaltiranje. Investitor cijelog projekta HŽ infrastruktura ima velike probleme s trećim izvođačem koji nije dovršio posao. Taj problem HŽ infrastruktura nastoji riješiti zajedno s Vladom RH i Ministarstvom prometa, s obzirom na dugovanja koja su nastala. Jednostavno nije do nas. Grad nastoji svojim dopisima utjecati na poboljšanje uvjeta naših putnika na dugoselskom kolodvoru, izgradnju nadstrešnice, urgira na što skori završetak radova nadvožnjaka kako bi se, kao uvjet, otvorila nova zgrada dugoselskog kolodvora – no odgovora praktički nismo dobili, što nas osobito ljuti“, naglašava Panian.

Dogradonačelnica Jasmnika Kokot Bambić na kraju najavljuje kako počinju radovi na izgradnji parkirališta uz Pump track. „Ovaj tjedan je tehnički pregled za izgrađenu garažu DVD-a Ostrna, kao i za Ulicu I. Savski odvojak pa će se moći staviti u uporabu. Izgradnja dvorane Dječjeg vrtića Dugo Selo je pri kraju, s obzirom da je bilo potrebno ugraditi toplinsku pumpu nakon čega će biti tehnički pregled građevine. Očekujemo da će se nova sportska dvorana početi s radom zajedno s novom pedagoškom godinom“, navodi dogradonačelnica.

I.G.O.

  • 11
  • 22
  • 33
  • 44
  • 55