________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

“Dugoselski spomenar” je projekt očuvanja nematerijalne baštine Dugog Sela, a najavljen je lijepim filmom. Također, 15.rujna u 18 sati otvorit će se izložba istoimenog naziva u KIC-u. Njome će započeti trodnevni bogat program tradicionalne manifestacije "Stara jela z Dugog Sela"

 

TZG Dugog Sela, KUD Preporod i Grad Dugo Selo, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, ovim projektom žele očuvati stara znanja i vještine, a turistima i posjetiteljima omogućiti da, barem nakratko, budu dijelom bogate baštine našeg kraja.

 

KUD Preporod jedan je od najstarijih i najboljih hrvatskih  folklornih ansambala. Uz pjesmu i ples, ponose se i velikom zbirkom narodnih nošnji.

"Upravo su one motivi na DUGOSELSKOM KIŠOBRANU (“koji glavu čuva od kiše, a uspomene od zaborava”), a kojim predstavljamo cijeli projekt. 

Kroz niz radionica (radionice veza, keramike, plesa, pjesme, tkanja…) stariji će sugrađani svoja znanja i sjećanja prenositi mlađima, ali  i svim zainteresiranim turistima koji posjete naš grad. Tako ćemo istovremeno i čuvati znanja i običaje naših djedova i baka, ali i širiti priču o Dugom Selu.

Svi ste pozvani na otvorenje izložbe “Dugoselski spomenar” kojom 15. rujna 2023. u 18 sati počinje manifestacija “Stara jela z Dugog Sela”, a potom i na brojne radionice koje smo za vas organizirali 16. i 17. rujna 2023. godine", poziva TZG Dugo Selo.

Film pogledajte OVDJE