Danas je započela prva faza – tzv. CAWI faza – popisa stanovništva, odnosno samopopisivanje putem e-građana koja će trajati do 26. rujna. Nakon toga zastupa druga – CAPI faza – faza u kojoj će se obaviti terensko popisivanje s popisivačima i koja će trajati od 27. rujna do 17. listopada ove godine.

 

Gradonačelnik Grada Dugog Sela Nenad Panian pozvao je danas sve građane da se odazovu popisu, da ovaj popis koji je značajan za Grad, ali i za cijelu Hrvatsku, shvate ozbiljno te da surađuju s popisivačima. Panian također moli mlađe građani pomognu starijima kako unutar iste obitelji, tako i svojim starijim susjedima ne bi li se popis što bolje obavio.

Grad Dugo Selo je, ističe gradonačelnik Panian, jedan od rastućih gradova koji imaju stalni prirast stanovništva te je za nas ovaj popis dodatno značajan zbog planiranja budućih programa i projekata, ali i zbog mogućnosti povlačenja sredstava iz fondova jer je upravo broj stanovnika često puta jedan od kriterija za dobivanje sredstava.

Inače, prema podacima Državne geodetske uprave, na području Dugog Sela očekuje se popisivanje 6.547 kućanstava, na području Brckovljanaa 3.000 kućanstava te na području Rugvice 2.907 kućanstava.

Za područje Dugog Sela imenovana su četiri kontrolora i 35 popisivača, za Brckovljane 2 kontrolora i 13 popisivača te za Rugvicu 2 kontrolora i 15 popisivača.