________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Gradonačelnik Grada Dugog Sela Nenad Panian obišao je danas završne radove na prometnici u Poduzetničkoj zoni Črnovčak. Vrijednost radova je 1,4 milijuna eura. Prometnica dužine 800 metara izgrađena je u produžetku Ulice I. Savskog odvojka, nosivosti je 30 tona, opremljena je kompletnom infrastrukturom - nogostupom, biciklističkom stazom, javnom rasvjetom.

„Prometnica će uskoro proći i tehnički pregled te dobiti uporabnu dozvolu. I prije provedenog natječaja za izgradnju priključnih cesta, Črnovčak je postao meta kompanija za njihove nove poslovne hale i svih 100.000 kvadrata u vlasništvu Grada je rasprodano“, rekao je gradonačelnik Panian. Njih 12 je već otkupilo zemljišta i ishodilo građevinske dozvole  te će većinkrenuti u gradnju ove godine.

Tako bi trebalo biti i s istočnim dijelom grada, postoji projekt prema Velikoj Ostrni tako da će cijela ova zona od granice sa Zagrebom te Općinom Brckovljani biti „jedan dijamant Dugog Sela kojeg očekuje svijetla budućnost“ , naveo je Panian.

PZ Črnovačak ima idealan geoprometni položaj, u blizini je pruga, autocesta, a i aerodrom te je odlična lokacija za proizvodnu i skladišnu namjenu. Izgradnja prometnice odnosno ulaganje u poduzetničkoj zoni koštalo je gotovo 200.000 eura, iz gradskog proračuna. Bitno je da je sva komunalna infrastruktura u vrijednosti od 11 mil.eura, iz proračuna, kredita i fondova izgrađena samo ove godine na usluzi svih građana.

Ovdje će biti izgrađen i Poduzetnički inkubator Dugo Selo koji će se prvenstveno usredotočiti na poticanje i razvoj gradskog poduzetništva s nizom mogućnosti – od besplatnog savjetovanja i pripreme europskih projekata, preko izrade poslovnih planova i studija izvodljivosti do knjigovodstvenih usluga. Posebne beneficije imat će oni koji tek kreću u svijet poduzetništva.

Što se tiče izgradnje zaobilaznice gradonačelnik Panian je naglasio kako bi razvoju i širenju poslovne zone i općenito gospodarstva u dugoselskom kraju to svakako bio veliki adut.

„To je projekt pod županijskom ingerencijom, kao što je i završetak kolodvora pod državnom“, dodao je gradonačelnik Panian.amš

  • f0f0
  • f1f1
  • f2f2
  • f3f3
  • f4f4
  • f5f5
  • f6f6
  • f7f7
  • f8f8