Mjesec svibanj je mjesec zaštite od požara, vatrogasci Dugog Sela obilježavaju ga brojnim aktivnostima. Sutra, 14. svibnja, svi građani mogu doći na Dan otvorenih vrata DVD-a Dugo Selo u vremenu od 10 do 14 sati i upoznati se s njihovim radom i opremom. Danas, 13. svibnja, održat će se taktičko-pokazna vježba VZG-a "Potres 2022" s početkom u 18 sati u ulici Hrvatskog preporoda 51. 

 

Kako napominju iz Stožera civilne zaštite Grada Dugog Sela, 13. svibnja 2022. na prostoru Ulice Hrvatskog narodnog preporoda 51 i 53 zapadno od „Kauflanda“, u organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Dugo Selo održati će se združena taktičko-pokazna vježba „Potres 2022“. Cilj je provjera efikasnosti dojave o nastalom potresu i požaru, opremljenost i spremnost dobrovoljnih vatrogasnih društava na području Vatrogasne zajednice Grada Dugo Selo za brzo djelovanje i uključivanje u intervenciju.

Nadalje provjera efikasnosti vatrogasaca i opreme za gašenje požara zatvorenog prostora, opreme za zaštitu dišnih organa, snalaženje u zadimljenim prostorijama, korištenje opreme za spašavanje s visina, opreme za spašavanje iz ruševina, te međusobna koordinacija i suradnja svih sudionika. Uz vatrogasce u vježbi sudjeluju i predstavnici policije i hitne medicinske pomoći.

Pošto će u aktivnost biti uključen veći broj vatrogasnih vozila i pokrenut sustav uzbunjivanja upozoravamo građane na navedene vježbovne aktivnosti kako bi se izbjegla eventualna panika i zabrinutost.

amš