Vatrogastvo Zagrebačke županije s pravom se nalazi u hrvatskom vrhu. Potvrđeno je to i na državnom vatrogasnom prvenstvu, koje je održano u Varaždinu na kojem je boje Zagrebačke županije branilo 15 desetina, među kojima su najbolji rezultat postigli ženska ekipa DVD-a Ribnica koja je osvojila državni naslov. Isti uspjeh u muškoj konkurenciji ostvario je DVD Razljev, iza kojeg su se smjestili DVD Andrilovec koji je zauzeo drugo mjesto, dok je DVD Deanovec bio četvrti. Ove četiri ekipe ovim su rezultatima izborile i nastup na Vatrogasnoj olimpijadi, koja će se sljedeće godine održati u Celju.

Tim povodom u Križu je 8. listopada održana svečana dodjela medalja natjecateljskim ekipe Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, koje su opravdale status ponajboljih vatrogasnih ekipa u Hrvatskoj.

-Vjerujemo u vas i siguran sam da ćemo u Sloveniji dostojno predstavljati Hrvatsku i Zagrebačku županiju, kao i svoja društva. Hvala vam na trudu, zalaganju i upornosti, jer ovi rezultati plod su vašeg velikog rada, odricanja i htijenja- poručio je predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, obećavši pomoć u pripremi za nadolazeću Olimpijadu.

Na tu podršku može računati i DVD Razljev, koji je po drugi puta postao prvakom države, donijevši mnogo radosti i ponosa u Općinu Križ.

Na postignutim rezultatima svim je vatrogascima čestitao i župan Stjepan Kožić.

-Lijepo vas je sve vidjeti nakon ovakvih rezultata koji me čine ponosnim županom. I ovoga puta pokazali ste da ste najbolji. U bilo kojoj situaciji vi ste tu, i na vas se uvijek možemo osloniti- rekao je župan Kožić, koji je uz predsjednicu Skupštine Martinu Glasnović dijelio medalje najuspješnijim ekipama.Svečanosti u Križu odazvao se i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković koji je uz čestitku najboljim ekipama poručio kako je natjecanje u Varaždinu potvrdilo da Zagrebačka županija ima onu najvišu klasu vatrogastva u Hrvatskoj.Uz pobjedničke vatrogasne ekipe, iz Zagrebačke županije su na natjecanju sudjelovala i vatrogasna odjeljenja: DVD Paukovec i DVD Bobovec u muškoj A kategoriji, DVD Bregana, DVD Strmec Bukevski i DVD Ribnica u muškoj B kategoriji, DVD Buševec, DVD Haganj i DVD Strmec Bukevski u ženskoj A kategoriji te DVD Ribnica, DVD Novoselec i DVD Johovec, u ženskoj B kategoriji.iđ

  • DSC_6864DSC_6864
  • DSC_6869DSC_6869
  • DSC_6900DSC_6900
  • DSC_6922DSC_6922
  • DSC_6932DSC_6932
  • DSC_6940DSC_6940
  • DSC_6988DSC_6988
  • DSC_7002DSC_7002