Još jedan slobodni vikend dijeli učenike od nove školske godine – u ponedjeljak 5. rujna započinju obaveze za  2 880 osnovnoškolaca na područja Dugog Sela te Brckovljana i Rugvice. Po prvi puta u klupe će sjesti i 328 đaka prvaka.

Škole su spremne, knjige čekaju na klupama kao i radni materijali koje su osigurali Grad i Općine. U dugoselskim osnovnim školama s učenjem će krenuti 177 prvašića. U OŠ Josipa Zorića upisano ih je 97 u 5 razrednih odjeljenja. Ukupno je 860 učenika, razreda je 41, kazala je ravnateljica Mara Mamuza napominjući kako imaju 10 učenika više u odnosu na prošlu godinu. U OŠ „Ivan Benković“ dočekuje 80 đaka prvaka u 4 odjeljenja, navodi ravnatelj Branko Goleš. Ukupno je 765 učenika u 32 razreda, u odnosu na lani imaju 10 učenika manje. Za usporedbu, prije deset godina Dugo Selo imalo je 210 prvašića, 94 Benkovića (ukupno 760) dok je Zorića bilo 116 (ukupno 899).

Povećanje od čak 20 učenika bilježi OŠ „Rugvica“. Prvašića je 81 raspoređenih u 4 razreda. Školu polazi sveukupno 605 učenika, ima 32 odjeljenja, istaknuo je ravnatelj Robert Munđer. Dinamika radova na rekonstrukciji potkrovlja te sanaciji krova školske dvorane teče po planu, škola će biti bogatija za 4 nove učionice i knjižnicu, sanitarne čvorove, kabinete, spremište te vanjsko evakuacijsko stubište. Prvašiće će dočekati predstavom i prigodnim programom u dvorani, a napominje se da učenici dođu s torbama u školu jer ih knjige čekaju.

Svoje učenike s radošću dočekuje i OŠ „Stjepan Radić“ Božjakovina na čelu s novim ravnateljem Ivanom Jukićem. U školske klupe sjest će ukupno 650 učenika u 34 razreda. Prvih razreda u matičnom objektu je tri s 50 učenika dok je u Područnoj školu Lupoglav 20 prvašića, a ukupno ima 100 učenika u 5 razrednih odjeljenja.

Sve su škole na svojim mrežnim stranicama stavile obavijesti o početku nastave, produženom boravku i sve druge potrebne informacije.

Tradicionalno, početak školske godine prati nacionalna akcija zaštite i sigurnosti djece u prometu POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE.

amš