________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

U ponedjeljak 4. rujna počinje nova školska godina - s područja Dugog Sela, Brckovljana i Rugvice po prvi put u školske klupe sjest će 311 djece.

U OŠ Josipa Zorića je 103 prvašića raspoređenih u 5 razrednih odjela, saznajemo od ravnateljice Mare Mamuze. Ova dugoselska škola i dalje zadržava status jedne od najvećih u Hrvatskoj i ove godine broji oko 860 učenika. U OŠ Ivan Benković sa svojim osnovnoškolskim obrazovanjem počinje 82 djece u 4 razredna odjeljenja. Učenika je sveukupno oko 750. Đake prvake i njihove roditelje dočekat će srdačna dobrodošlica, najavio je ravnatelj Branko Goleš. Grad Dugo Selo je, uz radne bilježnice, osigurao i personalizirane pernice za prvašice, s njihovim imenima.

U OŠ Stjepan Radić Božjakovina, koju polazi 620 učenika također dočekuju svoje nove učenike s radošću. Novih učenika je 54, u matičnom objektu je 38 prvašića u 2 odjeljenja. U Područnoj školi Lupoglav sa školskim obavezama počinje njih 16, od ove godine nastava će se odvijati u jednoj, jutarnjoj smjeni i imaju produženi boravak, naveo je ravnatelj osnovne škole u Općini Brckovljani Ivan Jukić.

U OŠ Rugvica svojih će 72 prvašića tradicionalno dočekati uz predstavu. Prvašići čine 4 razreda. Ukupno školu polazi 601 učenik. Također, uređeno je potkrovlje gdje su sada još četiri učionice i to dvije za informatiku te likovni i glazbeni, rekao je ravnatelj rugvičke škole Robert Munđer.

Za školsku godinu 2023./2024. besplatni udžbenici za obvezne i izborne nastavne predmete osigurani su sredstvima iz Državnog proračuna za sve učenike dok su JLS-ovi osigurali radne bilježnice i ostalo.

Više informacija o početku školske godine, satnici prijema, udžbenicima i dr. dostupne su i na mrežnim stranicama škola

http://os-rugvica.skole.hr/

http://os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr/

http://os-jzorica-dugo-selo.skole.hr/

http://os-ibenkovic-dugo-selo.skole.hr/