U ponedjeljak 6. rujna počinje nova školska godina za oko 2 900 učenika s područja Dugog Sela, Brckovljana i Rugvice, a po prvi put u školske klupe sjest će 345 djece.

U OŠ Josipa Zorića je 102 prvašića raspoređenih u 5 razrednih odjela, saznajemo od ravnateljice Mare Mamuze. Velika je to brojka, ova dugoselska škola jedna je od najvećih u Hrvatskoj i ove godine broji oko 850 učenike odnosno 41 razredni odjel. Što se tiče boravka, bit će 2 odjeljenja. Knjige djecu čekaju na stolu, a za prve razrede bit će održan i doček. „Popuštanje mjera daje nam nadu, a mi smo spremni na sve“, rekla je ravnateljica Mamuza. U OŠ Ivan Benković sa svojim osnovnoškolskim obrazovanjem počinje 87 djece u 4 razredna odjeljenja. Učenika je sveukupno oko 780 u 32 razreda. Đake prvake dočekat će lijepo uređen okoliš škole kao i srdačna dobrodošlica. „Drago nam je da je došlo do relaksacije mjera i da se ponovno vraćamo u normalu“, kazao je ravnatelj škole Branko Goleš.

U OŠ Stjepan Radić Božjakovina, koju polazi 672 učenika u 34 razreda, također očekuju svoje učenike s radošću. Ovdje je, u matičnom objektu, 60 prvašića u 3 odjeljenja. U Područnoj školi Lupoglav sa školskim obavezama počinje njih 16. „Razredna nastava odvijat će se bez zvona, a ostali će imati tri velika odmora. Spremni smo za novu školsku godinu, epidemiološke mjere su na snazi. Knjige su stigle i čekaju naše učenike na stolovima“, naveo je ravnatelj osnovne škole u Općini Brckovljani Jure Mišković.

U OŠ Rugvica svojih će 80 đaka prvaka dočekati uz predstavu „Vuk i sedam kozlića“. Prvašići čine 4 razreda. Ukupno škola ima oko 600 učenika u 32 odjela te još 2 boravka. Knjige ih također već čekaju na stolu, zajedno s likovnim kutijama, mapama, atlasima. Pratit će se epidemiološke mjere, a škola se prilagodila i prostorno. „Sretni smo zbog popuštanja mjera, a za drugo smo se pripremili. Također, olakšan je i prijevoz te poboljšana prometna sigurnost za naše učenike, u suradnji s Općinom. Postavljene su autobusne stanice i ugibališta u Preseki, Č.Mlaki te će biti naknadno i u Vuročkoj ulici nakon što se postave uspornici prometa“, rekao je ravnatelj rugvičke škole Robert Munđer.amš

Više informacija o početku još jedne izazovne školske godine dostupne su i na mrežnim stranicama škola

http://os-rugvica.skole.hr/

http://os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr/

http://os-jzorica-dugo-selo.skole.hr/

http://os-ibenkovic-dugo-selo.skole.hr/