________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Mato Čičak (HDZ) novi je predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije, odlučeno je na današnjoj sjednici. Podsjećamo, Martina Glasnović (HSS) podnijela je ostavku na dužnost predsjednice Županijske skupštine, stoji u priopćenju Zagrebačke županije.

 

Jednoglasnom odlukom vijećnika Domu zdravlja Zagrebačke županije odobreno je 1,8 milijuna eura za pokriće gubitka nastalog u redovnom poslovanju. Vijećnici su prihvatili novi pravilnik i program o financiranju udruga i drugih neprofitnih organizacija iz Proračuna Zagrebačke županije čime su se stekli uvjeti za raspisivanje ovogodišnjih natječaja.

Također, donesen je i program poticanja izrade geodetsko-katastarske usluge nove katastarske izmjere katastarskih općina na području Zagrebačke županije u 2024. godini.

Na aktualnom satu vijećnike je zanimalo u kojoj je fazi projekt izgradnje obilaznice Volavje-Petrovina, zatim u kojoj je fazi prijava izgradnje osnovne škole u Jastrebarskom na NPOO, kome su sve dodijeljena sredstva za sport iz županijskog proračuna u 2023. godini te kada će se s gradovima i općinama potpisati ugovori za dodjelu sredstava za obnovu od potresa. Također, interesiralo ih je kada kreće obnova i uređenje ispostave Doma zdravlja u Samoboru te izgradnja garaže uz isti. Posljednje vijećničko pitanje bila je sugestija vezana uz naknade koje se isplaćuju vijećnicima za prisustvovanje na sjednicama Skupštine.