Dugoselska kronika, kao glasilo Grada Dugog Sela te općina Brckovljani i Rugvica, pratit će na svojim stranicama kampanju za predstojeće lokalne izbore na području ovih triju jedinica lokalne samouprave. Pozivamo liste, kandidate za gradonačelnika, odnosno načelnike da se oglase na našim stranicama.

Svakoj stranci koja na izbore izlazi samostalno, koaliciji, odnosno listi ili kandidatu za gradonačelnika i načelnika kojeg podupire stranka, koalicija, ili skupina birača, osigurat ćemo, po standardnim cijenama, jednu polovicu stranice (formata A4) za objavu. Ukoliko ista stranka, koalicija ili kandidati s podrškom skupine birača imaju listu i kandidata za gradonačelnika, odnosno načelnika, imaju pravo na dvostruki prostor ( 2 x 1/2 stranice) te mogu objediniti prostor u cijelu stranicu A4. Ukoliko se u koaliciji nalazi više stranaka, ili nezavisnih kandidata, koalicija se smatra subjektom te se prostor ne može temeljem toga multiplicirati.

Tekst, odnosno po jednu fotografiju, ili dvije ukoliko se radi o objedinjenom formatu, dužni su priložiti sami kandidati, dok će Dugoselska kronika osigurati grafičko uređenje.

Moguće je i da kandidati sami grafički oblikuju stranicu u zadanim okvirima. Format A 4, kao i da zakupe više prostora, prema komercijalnim cijenama.

Materijale je potrebno dostaviti u elektronskom obliku, zaključno do 7. svibnja 2021. godine do 12,00 sati u prostorije Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo, Josipa Zorića 21a, ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te prethodno dogovoriti veličinu prostora.

Materijale koji stignu nakon navedenog roka, preopširne materijale, ili pak tekstove i fotografije koje su uvredljive za druge kandidate, sadrže prijetnje, šire rasnu, nacionalnu, vjersku, ili drugu netrpeljivost Dugoseska kronika neće objaviti.

Cijena ½ stranice iznosi 750 kuna (+PDV), odnosno za cijelu stranicu 1.200 kuna (+PDV).

Također obavješćujemo kandidate da će svaka stranka, koalicija ili lista skupine birača imati mogućnost praćenja jednog predizbornog skupa od strane novinara Dugoselske kronike, odnosno objave jednog priopćenja, o čemu ćemo izvijestiti na našim web stranicama. Kandidati su dužni sami odabrati događaj koji žele i o njegovom mjestu i vremenu održavanja obavijestiti uredništvo Dugoselske kronike, najmanje 24 sata prije početka događaja. Sve dodatne objave Dugoselska kronika pratit će prema komercijalnom cjeniku koji se nalazi na našim stranicama.

Novinari Dugoselske kronike neće pratiti događaje koji se održavaju izvan područja Grada Dugog Sela te općina Brckovljani i Rugvica.

Za objavu Izvješća o troškovima izborne promidžbe, odnosno Izvješća o primljenim donacijama za financiranje izborne promidžbe vrijede standardne cijene.

CJENIK