Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs najavio je da će epidemiološke mjere u novoj školskoj godini biti nešto blaže, a detaljno će tijekom dana biti objavljene na web stranici Ministarstva.

Osnovnoškolci od prvog do petog razreda moći će se u određenoj mjeri miješati, a dopustit će se i direktna nastava izbornih predmeta, dopunske i dodatne nastave, rekao je ministar nakon sjednice Vlade. Viši razredi osnovnih škola moći će mijenjati učionice a omogućit će se i uporaba kabineta te bavljenje sportskim aktivnostima u školi. Školske sportske dvorane i dalje će biti zatvorene za rekreativni sport, dodao je Fuchs.

Vraćaju se i roditeljski sastanci uživo uz nošenje zaštitnih maski i poštivanje razmaka od dva metra te prozračivanje prostorija. Mjerenje temperature zaposlenika ostaje obaveza prije dolaska na posao, kao i obaveza roditeljima da temperaturu mjere djeci prije odlaska u školu.

Obavezno je nošenje zaštitnih maski za učenike viših razreda, ako nije moguće osigurati razmak od dva metra, a i inače se preporučuje, rekao je ministar.

Školska praksa budućim nastavnicima omogućit će se u razredima, na isti način kao i zaposlenicima. Praksa učenika u tvrtkama ponovno se dopušta kao bitan segment strukovnog obrazovanja.