________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Posebne programe za učenike prvih razreda u ponedjeljak 4.rujna u OŠ Josipa Zorića pripremaju za 11 sati, a u OŠ Ivana Benkovića u 12 sati. Grad Dugo Selo pripremio i posebne poklone za đake prvake – za prvi dan škole lijepe pernice u raznim bojama.

 

”Za početak školske godine željeli smo prvašiće, koji kreću u novu životnu avanturu, iznenaditi s poklon pernicom na kojem je otisnuto njihovo ime i grb grada Dugog Sela. Pernice su u raznim bojama i vjerujem da će učenici biti zadovoljni”, najavio je pročelnik gradskog odjela za društvene djelatnosti i pravne poslove Boris Savić.

Dodao je kako Grad puno ulaže u školstvo i podsjetio kako financiraju besplatne radne bilježnice za učenike osnovnih škola, udžbenike i radne bilježnice za srednje škole, financiraju produženi boravak, prijevoz na izbornu nastavu OŠ Josipa Zorića, školu u prirodi koja je sada škola plivanja, zatim prijevoz učenika i studenata, a uskoro će raspisati i natječaje za stipendije učenika i studenata.

“Pozivam roditelje da se upoznaju i s novim proširenim programima koje organizira Glazbena škola Dugo Selo, zatim prigodne tečajeve i radionice POU-a Dugo Selo, ali i niz sportskih sadržaja namijenjenih mladima. Moram naglasiti da stalno proširujemo i sportske terene za sport i rekreaciju oko srednje škole. Na taj način grad želi proširiti i obogatiti društveni i izvanškolski život mladih stanovnika grada”, rekao je Savić i svim učenicima, osnovnih i srednjih škola te studentima zaželio uspješnu novu školsku godinu.