U Maloj vijećnici Grada Dugog Sela danas je održan sastanak predstavnika gradske vlasti sa župnicima dugoselskih RKT župa na temu međusobne suradnje. Kako su istaknuli gradonačelnik Nenad Panian i predsjednik Gradskog vijeća Siniša Kljajić, nastavit će se dobra suradnja s predstavnicima Crkve, a Grad je uvijek na raspolaganju.

Sastanku je nazočio Mladen Šestan, pročelnik UO za pravne poslove Gradskog vijeća i Gradonačelnika. Vodimo brigu o istom čovjeku, Dugo Selo je grad mladih, s visokim natalitetom, ali i s velikim brojem doseljavanja, pretežno mladih obitelji s djecom, naglasio je gradonačelnik Panian. Bilo je riječi o pomoći pri rješavanju problema s komunalnom infrastrukturom, uređenju okoliša oko vjerskih objekata, mogućnosti osnivanja vrtića, proslave blagdana sv.Martina, suradnje u vidu koncerata sakralne glazbe i drugih kulturnih sadržaja.

Inicijativu za ovakve razgovore pozdravili su dugoselski župnici, vlč. Ivan Valentić u Župi sv. Martina biskupa, i preč. Tomislav Kralj u Župi Uzvišenja sv. Križa u Lukarišću te p. Ilija Grgić, CPPS, upravitelj crkve Predragocjene Krvi Kristove u Prozorju. „Pozdravljam ovakvu inicijativu i zahvalan sam na otvorenosti naše gradske vlasti, za suradnju i brigu za čovjeka. Za ljude koji su nam povjereni. Lijepo što možemo raditi ovako integralno, ne samo na materijalnom već i na duhovnom pogledu za sve nas i da se tu traže rješenja i da pokušavamo izaći u susret svim tim potrebama i izazovima koji stoje pred svima nama“, kazao je p. Ilija Grgić.

„Zahvaljujemo na dolasku i na početku jednog dobrog puta, rješavanja problema koji sigurno postoje u našem gradu. Vjerska pitanja, ne samo da su pitanja župa, već su i pitanja građana koji su vjernici, a i građani koji to nisu imaju pravo pristupa svemu onome što čini vjera - to je i kultura, bogatstvo te svi to baštinimo. Smisao ovog sastanka je upravo to – idemo zajedno vidjeti što možemo učiniti da bi naš grad bio bolji“, izjavio je predsjednik Gradskog vijeća Siniša Kljajić.amš