________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Sudjelovanje građana u planiranju i donošenju proračuna važno je kako bi se sredstva proračunskih rashoda već u fazi planiranja usmjerila na projekte i programe koji su u najvećoj mogućoj mjeri usklađeni s potrebama i iskazanim stavovima građana.

 

Grad Dugo Selo poziva građane da se ispunjavanjem obrasca za sudjelovanje, svojim prijedlozima i komentarima uključe u planiranje proračuna za iduću godinu.

Navedite koje projekte želite vidjeti realizirane na području Grada, te koje radove smatrate važnima. Želimo čuti Vaše prijedloge i komentare jer su upravo oni najbolji pokazatelji toga što je potrebno u našem gradu.

Svoje ideje i prijedloge molimo Vas dostavite u pisarnicu Grada Dugog Sela, Upravni odjel za financije i komunalno gospodarstvo, J. Zorića 1, 10370 Dugo Selo, ili putem elektronske pošte na adresu  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.najkasnije do 30. listopada 2022. godine.

Molimo Vas da prijedloge dostavljate isključivo na propisanom Obrascu za prijedloge objavljenom na službenoj internet stranici Grada Dugog Sela  https://dugoselo.hr/proracun-za-2023/

Grad Dugo Selo je putem aplikacije mojProračun omogućio svojim građanima aktivnije sudjelovanje u participiranju Proračuna čime se dodatno podiže razina transparentnosti i otvorenog načina planiranja proračuna.

Gradski proračun je temeljni financijski dokument koji sadrži sve planirane godišnje prihode i primitke te rashode i izdatke odnosno obrazlažu se svi planovi i aktivnosti Grada u vezi s korištenjem gradskog novca u fiskalnoj godini.

Jednostavnost aplikacije pruža mogućnost lakog korištenja i razumijevanja određenih stavki Proračuna, a za lakše sudjelovanje u participiranju proračuna i bolje upoznavanje svih proračunskih stavki kao i namjena trošenja istih, predlažemo prethodni uvid u aktualni proračun za 2022. godinu na poveznici: https://dugoselo-mojproracun.curiouscat.hr/moj_proracun

Aplikacija prvenstveno služi za informiranje građana o aktualnom proračunu, edukaciji o proračunu kao temeljnom dokumentu lokalne samouprave i o načinu njegova donošenja, ali i kao mjesto participiranja građana u donošenju proračuna.

Nadamo se da ćete Vašim konstruktivnim prijedlozima postati partner i suradnik Gradskoj upravi u podizanju kvalitete života u našem gradu, za transparentnost gradskog proračuna. Implementacijom ove aplikacije dodatno se povećava stupanj transparentnosti i uključenosti građana u donošenje odluka i rada Gradske uprave.

Obrazac za prijedloge građana