________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Pod predsjedavanjem Ivane Radaković i u nazočnosti gradonačelnika Nenada Paniana, dogradonačelnice Jasminke Kokot Bambić i pročelnika za pravne poslove, društvene djelatnosti i protokol Borisa Savića danas je održana sjednica Odbora za Statut i Poslovnik Gradskog vijeća Grada Dugog Sela na kojoj su razmotreni prijedlozi odluka i drugih općih akata o kojima će raspravljati Gradsko vijeće na predstojećoj sjednici planiranoj ovog četvrtka, 23. ožujka.

Radi se prijedlogu odluke o izmjenama odluke o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece Dječji vrtić Dugo Selo koji se usuglašava sa zadnjim izmjenama Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju. Kako je pojasnio pročelnik Savić proširuju se kriteriji upisa djece za sljedeću pedagošku godinu, a najveća promjena je da će prednost pri upisu imati djeca koja do 1. travnja tekuće godine navrše četiri godine života.