________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Zbog dinamike izvođenja građevinskih radova i kapitalnih projekata na području grada, bilo je potrebno pristupiti prvom rebalansu ovogodišnjeg proračuna koji se povećava za 18,6 mil.kuna te je iznos 131,2 mil.kuna, pojasnio je pročelnik UO za financije i komunalno gospodarstvo Dean Dragičević članovima Odbora za komunalne djelatnosti. Sjednicu, na kojoj su većinom odborničkih glasova dana pozitivna mišljenja za prijedloge 1.izmjena i dopuna programa gradnje te održavanja komunalne infrastrukture, vodio je predsjednik Odbora Zvonko Novosel Dolnjak.

Nazočili su predsjednik Gradskog vijeća Kruno Blažinović i zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić.

Kako je rečeno, sukladno stvarnom stanju i novonastalim potrebama Program je potrebno uskladiti uzimajući u obzir da dio projekata nije bilo moguće ostvariti u planiranom obimu tijekom zadnjeg kvartala 2021. godine te je u ovoj godini potrebno osigurati sredstva za završetak započetih projekata. Temeljem izmijenjene projektantske procjene bilo je potrebno povećati sredstva planirana za izgradnju prometnice prema Poduzetničkoj zoni Črnovčak i započeti s izradom dodatnih projekata za opremanje predmetne zone. Na pojedinim projektima nastala je potreba za dodatnim radovima i uslugama. Sredstva potrebna za provođenje Programa temeljem ovih izmjena i dopuna povećavaju se za 10.384.375 kuna te iznose 37.511.625 kuna. Resorni pročelnik je izdvojio projekte: biciklističko-pješačku stazu u Domjanićevoj ulici za koju je planiran iznos od 5 mil.kuna, radovi su stajali zbog tužbi građana; Šaškovečka je morala biti nanovo projektirana tako da je sada iznos 2,6 mil.kuna; za EU projekt gradskog vrtića sredstva su 1,5 mil.kuna. Za cestu uz prugu do PZ Črnovčak rebalansom je namijenjeno 12,4 mil. umjesto 10,6 mil.kuna zbog povećanja obima radova odnosno izgradnje kanalizacijskog sustava, kojeg nije bilo u prijašnjem projektu. No uskoro kreće proces nabave i cesta duga 850 metara trebala bi biti gotova na ljeto. Spomenuti sustav odvodnje nije dio projekta Aglomeracije Rugvica-Dugo Selo već se na njega spaja, odgovoreno je Vesni Smokrović.

Odbor je podržao, uz jedan suzdržan glas, i rebalans programa održavanja. Nema velikih izmjena, povećan je za 275.000 kuna tako da iznosi 11.446.800 kuna. Pod pitanjima i informacijama, Smokrović je ukazala na problem zbrinjavanja pasa i mačaka te u ime GI Drugo Selo, određenih veterinara i volontera iz FB grupe Dugoselske šapice zatražila susret s predstavnicima Grada na tu temu. Grad je uvijek otvoren za razgovor, a bilo bi dobro, što je i zakonska potreba, da se osnuje udruga koja bi se bavila zbrinjavanjem kućnih ljubimaca, rečeno je odbornici. Broj za slučajeve pasa „samošetača“ i druge hitne intervencije građana je 01/2753-633, a u dane vikenda i blagdana preusmjerava se na dežurnu komunalnu službu. Nogostup u Ferenčakovoj, iznad Srednje škole, trenutno nije među prioritetima no može se napraviti mjerenje prometa, odgovoreno je Smiljanu Dokiću. Prijedlozi prvih rebalansa ova dva programa su na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća u četvrtak 31. ožujka, a o pozitivnim mišljenjima vijećnike će izvijestiti predstavnik Odbora za komunalne djelatnosti.

kom 2