Na današnjoj sjednici Odbora za dodjelu nagrada i priznanja Grada Dugog Sela, pod predsjedavanjem Krune Blažinovića, razmatrani su prijedlozi za dodjelu javnih priznanja Grada Dugog Sela u 2022. godini. Odbor je prihvaćene prijedloge uputio na donošenje Gradskom vijeću na predstojećoj sjednici.

 

Na prijedlog Udruge vinara i vinogradara „Terra sancti Martini“ i građana Dugog Sela za nagradu za životno djelo predložen je Boris Mahač, dok je Pučko otvoreno učilište Dugo Selo za nagradu za životno djelo predložilo Nadicu Kozić, no odlukom Odbora utvrđeno je da će nagradu za životno djelo ove godine dobiti Boris Mahač, dok će kandidatkinji Nadi Kozić biti uručena zahvalnica.

Za godišnju nagradu Grada Dugog Sela gradonačelnik predlaže tvrtku STAS d.o.o. zbog postignutih rezultata u gospodarstvu, Danijelu Klajn za postignute rezultate u odgoju i obrazovanju, DVD Andrilovec za sudjelovanje na međunarodnoj Vatrogasnoj olimpijadi u Celju, žensku ekipu mladeži DVD-a Ostrna za sudjelovanje na međunarodnoj Vatrogasnoj olimpijadi u Celju, Josipu Bebek za postignute sportske rezultate, Maru Budić također za postignute sportske rezultate, Petar Rajaković za postignute rezultate u odgoju i obrazovanju i Miroslav Begić za postignute rezultate u odgoju i obrazovanju. Glazbena škola Dugo Selo izvan roka predložila je za godišnje nagrade Antonelu Papak i Anu-Mariju Šprihal, što je na kraju Odbor usvojio.

U ime kolega i građana Branko Goleš predložen je za godišnju nagradu iz područja obrazovanja i odgoja, dok je Građanska inicijativa „Drugo Selo“ predložila Đuru Ravenšćaka za godišnju nagradu na području kulture, no Odbor drži da isti prijedlozi ne zadovoljavaju kriterije za godišnju nagradu, već će kandidatima biti uručene zahvalnice.   

Za zahvalnice Grada pored navedenih gradonačelnik je predložio još Zvonimira Šoka za dugogodišnji doprinos razvoju kuglanja u Gradu Dugom Selu, Predraga Topića za doprinos očuvanju i promicanju kulturne baštine dugoselskog kraja, a Mjesni odbor Puhovo predložio je Tomislava Poljaka za područje sporta.

Javna priznanja laureatima će se tradicionalno uručiti prigodom proslave Dana Grada. Uz članove, sjednici Odbora su nazočili gradonačelnik Nenad Panian, njegova zamjenica Jasminka Kokot Bambić te pročelnik za pravne poslove, društvene djelatnosti i protokol Boris Savić. Tom prilikom gradonačelnik je istaknuo nužnost dorađivanja kriterija za kandidature za javna priznanja Grada, kao i mogućnost utvrđivanja naziva istih nagrada. „Mali ljudi trebaju biti prepoznati, oni trebaju biti nagrađeni, to je cilj nagrada Grada“, između ostalog je naglasio gradonačelnik. Predsjednik Odbora Blažinović i članovi Odbora na kraju sjednice podržali su stav gradonačelnika.

I.G.O.

  • odbor_za_nagradeodbor_za_nagrade
  • odbor_za_nagrade2odbor_za_nagrade2
  • odbor_za_nagrade3odbor_za_nagrade3