________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Odbor za dodjelu nagrada i priznanja Grada Dugog Sela, pod predsjedavanjem Krešimira Cvijanovića, razmotrio je te izglasao prijedloge za dodjelu javnih priznanja Grada Dugog Sela pristiglih na raspisani javni poziv. 

f1Za Godišnje nagrade predloženi su: na prijedlog gradonačelnika akademski slikar Robert Samardžić za doprinos kulturi; na prijedlog Glazbene škole Smiljan Darojković za nesebičnu pomoć školi kao autoprijevoznik u ostvarivanju brojnih koncertnih gostovanja; za uspješne rezultate u gospodarskom segmentu gradonačelnik je predložio tvrtke Marjan voće te HRT Šarić d.o.o.; Turističku zajednicu Grada na čelu s direktoricom Karmelom Vukov-Colić koja kontinuirano radi na povećanju vidljivosti grada na turističkoj karti.

Odbor je prihvatio prijedloge za Zahvalnice: od Zajednice športskih udruga NK Dugo Selo koji slavi 100 godina rada; član Taekwondo kluba Dugo Selo Filip Cimaš za osvojeno srebro na Svjetskom prvenstvo u parataekwondou u meksičkom Veracruzu te njegova trenerica Jerneja Bambić.

Po prijedlogu gradonačelnika zahvalnice će primiti još sportaša i ekipa: kadetska reprezentativka ponikla iz ŽRK Dugo Selo '55 Katja Vuković; Tian Borovec, član mlađe juniorske reprezentacije Hrvatske koja je osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu, a također je karijeru započeo u domaćem klubu; Ženski rukometni klub Dugo Selo '55 za uspješan proboj na europsku sportsku scenu i nastavak puta (pobjeda protiv turskog Gorelea); svjetski juniorski viceprvak Savate Assaut Matej Gavran, a što je samo jedan u nizu velikih trofeja ovog mladog sportaša.

Također, na gradonačelnikov prijedlog Zahvalnica ide DVD-u Dugo Selo koji obilježava veliki jubilej – 130 godina rada; DVD Andrilovec za 70 godina rada te kvalitetne rezultate na vatrogasnim olimpijadama; zbog dobrih lanjskih rezultata pohvala ide i DVD-u Ostrna čiji su članovi na državnom natjecanju vatrogasne mladeži osvojili odličja visokog sjaja.

U 2022.godini uspješni su bili učenici i profesori iz svih obrazovnih ustanova s područja grada čime su pronijeli dobar glas i doprinijeli ugledu svog Dugog Sela. Tako je gradonačelnik za zahvalnice predložio OŠ Josipa Zorića zbog naslova državnih prvaka u stolnom tenisu na natjecanju Školskih društava – to su Mara Markovanović, Mia Horvatiček, Barbara Tepeš, Tia Pranjić, Noa Crnoja, Luka Crnoja i Toma Kolčić, a sve pod vodstvom Tomislava Blažine, prof.kineziologije. OŠ Ivan Benković također će primiti zahvalnicu – Helena Goleš i 7. Razreda te Ivan Sakač iz 8.r. pod mentorstvom prof.Borislava Jukića bili su prvi na državnom iz Modelarske lige dok je ženska rukometna ekipa, pod vodstvo Ante Tutavca i Denisa Klausa, bila 1. na državnom prvenstvu. Srednja škola Dugo Selo isto se može pohvaliti odličnim rezultatima na državnoj razini – gimnazijalac Petar Marić prvi je na državnom iz matematike, mentorica je Jasna Stublić, a muška rukometna ekipa s mentoricom Mirjanom Prelec državni prvaci.

Nakon srpanjskog olujnog nevremena, visok stupanj pripravnosti pokazali su Dugoselski komunalni poduzetnički centar, koje je u kratkom vremenu omogućio normalno funkcioniranje grada i prometnica uklanjanjem stabala i opasnih prepreka, te Vatrogasna zajednica Grada koja je na volonterskoj bazi pomagala građanima u saniranju šteta.

Nagrade za Životno djelo ove godine neće biti.

Unatoč objavljenom pozivu, nitko od građana, udruga, vijećnika, drugih pravnih i fizičkih osoba, nisu predložili svoje kandidate za javna priznanja, kazala je voditeljica odsjeka za društvene djelatnosti Zvjezdana Budor Klarić na pitanje odbornice Ružice Lasan Trčić. Sjednici je nazočila zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić. Prijedlozi će se naći na dnevnom redu predstojeće sjednice Gradskog vijeća. Nagrade se tradicionalno uručuju laureatima uz Dan Grada u studenom.amš