________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Komisija za imenovanje i preimenovanje ulica pod predsjedavanjem Nikole Tominca te u prisustvu dogradonačelnice Jasminke Kokot Bambić i pročelnika za pravne poslove, društvene djelatnosti i protokol Borisa Savića i pomoćnika pročelnika financije i komunalno gospodarstvo Marija Vinka za danas je razmatrala nekoliko prijedloga imenovanja ulica.

 

Prvi prijedlog je samo gramatička izmjena u nazivu Ulice 53. samostalnog bataljuna HV-a. Zatim Komisija predlaže da slijepa ulica, u dijelu Ulice hrvatskih branitelja, a u kojoj je već izgrađena zgrada te se planira još jedna, dobije isti naziv s obzirom da stanari već od ranije imaju osobne dokumente s nazivom Ulice hrvatskih branitelja.

Što se tiče prijedloga imenovanja Ulice Jurja Kastriotića Skenderbega u naselju Puhovo, koja trenutno još nije naseljena, većinski stav članova Komisije je da se prijedlog ne prihvati s obzirom da je prethodno Mjesni odbor Puhovo predložio drugi naziv – Vrtićka ulica. Isto tako, kako je napomenuo član Bernard Vranjković, u počast povijesnoj ličnosti albanske manjine koja živi na području grada, ne i u tom dijelu naselja Puhovo, trebalo bi imenovati jednu od ulica u centru, s čime se složila većina članova Komisije. Odluku o imenovanjima spomenutih ulica donosi Gradsko vijeća Grada Dugog Sela na svojoj sljedećoj sjednici.

 

20230811 090318 20230811 090305