________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Odbor za zaštitu okoliša i prostorno uređenje pod predsjedavanjem Stipe Vrdoljaka, dogradonačelnice Jasminke Kokot Bambić te zamjenika pročelnika Marija Vinka na sinoćnjoj sjednici raspravljao je o prijedlogu odluke o izradi I. izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja osnovna škola Dugo Selo – Zorićeva.

Radi se o području koje je još uvijek neizgrađeno i UPU, inače donesen 2013. godine, nije bio dosada mijenjan. Kako je pojasnio Vinko, izmjena prostorno planskog dokumenata se predlaže radi inicijative za izgradnju novog objekta DVD-a Dugo Selo te preseljenja njihovih dosadašnjih prostora na ovu novu lokaciju. Čestica koja će biti namijenjena za tu namjenu imat će površinu 3.000 m2, a sam objekt, između ostalog, obuhvaćat će garažu za 7 do 8 vatrogasnih vozila. Članovi Odbora dali su pozitivno mišljenje na ovaj prijedlog.

 

odbor zaštita okoliša2 odbor zaštita okoliša1