Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian danas je sa svojim suradnicima obišao gradska područja na kojima se izvode aktivnosti na izgradnji komunalne infrastrukture.

Tehnički pregled 3. faze izgradnje obilaznice Puhovec, spaja Huzanićevu i Rugvičku kroz Poduzetničku zonu, je uspješno proveden 10.kolovoza. "Najveći nam je problem ovaj spoj na Rugvičku cestu koji već mjesecima kasni. To je u ingerenciji HŽ infrastrukture, to je produžetak do glavnog nadvožnjaka preko pruge. U svim razgovorima i svim nastojanjima napokon smo uspjeli dogovoriti, ovih dana već su radovi u tijeku završni i 24. kolovoza bi trebalo biti asfaltiranje i cesta bi trebala biti privremeno puštena u promet, a nakon toga ćemo službeno otvoriti južnu obilaznicu kroz Dugo Selo. Vrijednost investicije je oko 12 mil.kuna u sve tri faze. Dio toga koji smo povukli preko EU fondova ide kroz PZ, ostatak je financirao Grad do Huzanićeve ulice za koju sam doznao da ide cijela u rekonstrukciju idući tjedan tako da će cijelu tu fazu, onako kako smo i planirali, završiti do jeseni ove godine“, rekao je gradonačelnik Panian.

Prometnica je ukupne duljine 1100 metara. Posljednja faza prometnice Puhovec, započeta u svibnju ove godine zaključena je u zadanom roku od tri mjeseca. Duljina te posljednje etape je 400 metara. Radovi na posljednjih 30 metara spoja prometnice na Rugvičku ulicu potpadaju pod ingerenciju Hrvatskih željeznica. „Prometnica je kompletno infrastrukturno opremljena – ima nekoliko autobusnih ugibališta s nadstrešnicama, pješačko-biciklističku stazu, kolnik je širine 7 metara plus sa skretačima 11 metara, zeleni pojas od metar, javna rasvjeta, vodovod, oborinska odvodnja, plin, kanalizacija. Cijela dionica od LIDL-a do B.Huzanića odnosno do Zorićeve ulice je 4,5 km i procjena je da je vrijednost, zajedno s projektom HŽ-a i dva nadvožnjaka, oko 120 mil.kuna. To su dva nadvožnjaka i 4,5 km ceste u jednakom profilu“, kazao je voditelj Odsjeka za komunalno i stambeno gospodarstvo Davor Miljanović.

Obilaznica Puhovec puno znači za Grad i u gospodarskom i u prometnom smislu. „Provukli smo pravu ulicu kroz Poduzetničku zonu. Sada je na privatnicima koje ćemo poticati da je stave u funkciju za gospodarske namjene. Grad svima stoji na usluzi“, dodao je gradonačelnik. Ona je i važno čvorište prema nadvožnjaku za koji je rekao kako su se radovi intenzivirali, a zadnja informacija je da bi bio gotov u listopadu.amš

  • f12_puhovf12_puhov
  • f1_puhovf1_puhov
  • f2_puhovf2_puhov
  • f3_gradilištef3_gradilište
  • f4_puhovf4_puhov
  • f5_puhovf5_puhov