________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Grad Dugo Selo objavio je novi natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava s ciljem subvencioniranja obnove pročelja postojećih stambenih i stambeno-poslovnih objekata na svom području. Ovaj poziv pruža priliku vlasnicima ili suvlasnicima građevina da unaprijede energetsku učinkovitost svojih domova ili poslovnih prostora, uz financijsku podršku Grada.

Područje obuhvata natječaja su postojeće građevine, izgrađene sukladno zakonima o gradnji, koje nisu novogradnja, niti se nalaze u vlasništvu pravnih osoba. Također, građevine kojima je u tijeku postupak legalizacije nisu obuhvaćene ovim natječajem.

Prihvatljivi korisnici subvencije su fizičke osobe vlasnici ili suvlasnici postojećih građevina na području Grada Dugog Sela, pod uvjetom da nisu već ostvarili sličnu subvenciju iz drugih izvora javne vlasti ili Europske unije. Subvencionirani troškovi odnose se na nabavu i ugradnju materijala te izradu glavnog projekta energetske obnove pročelja.

Maksimalni iznos subvencije po projektu iznosi 6.600,00 EUR, uključujući subvenciju za izradu glavnog projekta. Postotak uštede toplinske energije određuje se na temelju elaborata racionalne uporabe energije i toplinske zaštite koji čini dio glavnog projekta, a uvjet za ostvarivanje subvencije je postotak uštede toplinske energije od najmanje 20 %.

Proces dodjele subvencija odvijat će se prema redoslijedu zaprimanja prijava, sve do iskorištenja raspoloživih sredstava. Građani su dužni podnijeti potpunu dokumentaciju koja uključuje zahtjev za sufinanciranjem obnove, osobnu iskaznicu, izvadak iz zemljišne knjige, te potpisane izjave suvlasnika i prijavitelja.

Grad Dugo Selo osigurao je 20.000,00 EUR za ovaj natječaj u Proračunu za 2024. godinu, a dodatne informacije i upiti mogu se dobiti u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, komunalno i stambeno gospodarstvo.

Rok za podnošenje prijava započinje od dana objave natječaja i traje sve do iskorištenja sredstava ili do isteka 2024. godine. Svi zainteresirani pozvani su da se obrate Gradu Dugom Selu radi detaljnih informacija i sudjelovanja u ovom programu energetske obnove.

Za dodatne informacije i pojašnjenja, kontaktirajte Upravni odjel Grada Dugog Sela na broj telefona 01/2755-679 ili putem e-pošte na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.